Uzun Yaşamak

Meraklı Olan Kadınlar Daha Uzun Yaşıyor

Mizah duygusuna sahip olarak yaşlanmaktan uzak durmak her ne kadar zor olsa da yapılan araştırmalar aslında merakın uzun bir ömür için mizah, iyimserlik ya da inançtan daha hayati olduğunu ortaya çıkardı.

İspanya’da Madrid Complutense Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, merak duymanın uzun bir ömür için faydalı olduğunu tespit etti. 100 ile 107 yaş aralığındaki erkek ve kadınlarla yapılan görüşmeler çerçevesinde katılımcıların dürüstlük, öğrenme sevgisi, şükran, zeka, aktif olma ve merak dahil olmak üzere 19 ortak özelliğe sahip oldukları belirlendi.

Uzun Yaşamak

Uzun yaşayan insanların özellikleri arasında neşeli olmak, dini inanca sahip olmak, cesaret ve mizah yer almaktaydı. 100 yaşını aşan kişilerin başarılı akademik ve profesyonel kariyerlerinin olduğu, eğitimsiz olsalar bile zorlukların üstesinden gelerek kendi kendini yetiştirmiş problem çözücüler oldukları tespitine varıldı.

Uzun yaşamak isteyenlere önerilerde bulunan uzmanlar özellikle meraklı olarak yeni kültürler öğrenmelerini seyahat ederek okumalarını istedi. Merakın; bilme, seyahat etme, güncel olma arzusundan ibaret olduğunu ortaya çıkaran uzmanlar yeni bilgi ve öğrenme alanları bularak entelektüel açıdan aktif kalınmasını önerdi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir