Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İlk Açık Kalp Ameliyatı Gerçekleştirildi

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen tarihi an, Türkiye’nin sağlık alanındaki başarılarına bir yenisini ekledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde artık her türlü açık kalp ameliyatının rutin olarak gerçekleştirileceğini duyurdu.

Doktor Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Mardin’e giden özel bir ekip, Mardin’deki cerrahlarla işbirliği yaparak iki başarılı açık kalp ameliyatı gerçekleştirdi. Bakan Koca, ameliyatlar için yaklaşık bir ay öncesinden başlanan hazırlıkların ardından, Mardin’de düzenli olarak açık kalp ameliyatlarının yapılacağını belirtti.

Prof. Dr. Cevdet Uğur Koçoğulları, yaptığı açıklamada, “Yaklaşık bir ay önce hazırlık yaptık ve açık kalp ameliyatlarına başladık. Burada artık düzenli olarak açık kalp ameliyatları yapılacak. Bugün 2 tane ameliyat yaptık. Hastalar yoğun bakımda. Dr. Siyami Ersek Hastanemizden buraya destek vererek buradaki arkadaşlarla rutin hale getireceğiz kalp damar cerrahisinde. Bütün açık kalp ameliyatlarını yapacak haldeyiz.” dedi.

Açık kalp ameliyatı olan 54 yaşındaki Nezih Oral da, “Damarların açılması için baypas ameliyatı gerekiyordu. İstanbul’da güçlü bir ekibin geleceğini söylediler. Çok memnunum, çok ilgilendiler. Ameliyatın da çok iyi geçeceğinden ümitliyim.” şeklinde duygularını ifade etti.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir