Karın Şişliği İçin Hastaneye Giden Kadının Vücudundan 20 Kilo Kitle Çıktı

Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne karnındaki şişlik nedeniyle başvuran Asiye Seyitoğlu, Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Bölümü’ne yönlendirildi. Kadın Hastalıkları Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi yan dal uzmanı Op. Dr. Mine Dağgez, Seyitoğlu’nun muayenesini yaptı ve vücudunda kitle tespit etti. Ameliyat edilen Seyitoğlu’nun sağ yumurtalık kısmından 50 santim çapında ve 20 kilo ağırlığındaki kitle başarıyla çıkarıldı.

Ameliyatı yapan Op. Dr. Mine Dağgez, hastanın polikliniğe son derece büyük bir kitle ile başvurduğunu belirterek “Hasta, polikliniğimize son derece büyük bir kitle ile başvurdu. Kitle, gözle görerek bile tanısı konulacak kadar büyük çaptaydı. Hasta, bu şikayetiyle son 2-3 aydır farklı merkezleri gezmiş ve çözüm aramış, sonrasında bize yönlendirilmiş. Hasta yatırıldı ve kitlenin boyutundan dolayı önce hastayı stabilize ettik, ardından ameliyatını en kısa sürede planladık. Ameliyatta, muayenede şüphelendiğimiz gibi sağ yumurtalık kaynaklı büyük bir kitleyle karşılaştık. Kitle, yaklaşık 50 santime çapa varan ve tartıda 20 kilo ağırlığında bir kitleydi. Kitleyi çıkardık, patolojiye gönderdik ve patoloji sonucumuzla nihai kararımızı ve tedavi planımızı yapmayı planlıyoruz. Bu hasta üzerinden elbette hastalarımıza, kadınlarımıza vermek istediğimiz mesaj; şikayetlerini ilerlemeden ve kitleleri bu kadar büyümeden hastaneye gitmeleri. Hiçbir şikâyeti olmayan kadınlarında senede bir defa biz jinekolojik kontrol muayenesi öneriyoruz ki ayrıca şikâyeti olan kadınların kesinlikle geciktirmeden hemen kadın doğum uzmanlarına, benim gibi jinekolojik onkoloji uzmanlarına başvurmalarını öneriyoruz. Bu konuda bilinçli olmalarını öneriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Op. Dr. Mine Dağgez, kitlenin yaklaşık 1 saat süren bir operasyonla başarıyla alındığını belirterek “Hastamız şu an son derece iyi. Ameliyat sonrası ilk günden itibaren evine gidebilecek kadar iyi durumda. Sadece kitlenin çapı çok büyük olduğu için öncesinde diğer sistemlere yoğun basısı olduğu ve hastayı bir miktar susuz bıraktığı için bunları stabilize etmek, takip etmek amacıyla yatırdık. Bugün ameliyatın ikinci gündeyiz ve taburculuğunu planlıyoruz. Bu kitlelerin oluşumunda net bir neden söyleyemeyiz. Yani multi faktöriyel olduğunu söyleyebiliriz. Bunu yaklaşık yüzde 10 kadarı ailesel, kalıtımsal olmakla birlikte yüzde 90’ı da hastanın maruz kaldığı çevresel etmenler, gıdalar, ilaçlar, kimyasallar, biyolojik faktörler olmak üzere bunları multi faktörler olarak sıralayabiliriz” şeklinde konuştu.

“Karnımın Şişmesiyle Fark Ettim”

Vücudundan 20 kilo kitle çıkarılan 2 çocuk annesi Asiye Seyitoğlu, kitle şikayetiyle hastaneye başvurduğunu ancak bu kadar büyük olduğu tahmin etmediğini söyledi.

Seyitoğlu, “Kitleyi karnımın şişmesiyle iki ay önce fark ettim ve kitle olduğunu bilmiyordum. Daha sonra öğrendim ve hastaneye geldim gerekli operasyonlar için. Doktorum Mine Hanım sayesinde kurtuldum sağ olsun. Kendimi çok iyi, keyifli ve güzel hissediyorum. Kitle varken vücudumda ağırlık, baskı vardı” şeklinde konuştu.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir