Karın Ağrısı Şikayetiyle Gittiği Hastanede Karnında 4,5 Kg Kitle Tespit Edildi

Merkez Selçuklu ilçesinde bulunan Farabi Hastanesi’ne başvuran kadının muayenesi sırasında, karın bölgesinde bir kitle tespit edildi.

Tetkiklerin tamamlanmasının ardından, ameliyata alınan hastanın karın bölgesinden 4,5 kilogramlık bir kitle çıkarıldı.

Ameliyatı yürüten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fatih Yağbasan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, operasyonun tam 5 saat sürdüğünü belirtti.

Hastanın karnında 6 aylık bir hamilelik büyüklüğünde şişlik olduğunu aktaran Yağbasan, “Ultrason incelemesi sırasında yaklaşık olarak 25 santimetre büyüklüğünde bir miyom kütlesi tespit ettik. Bu kitle, rahim arkasında oluşmuş ve karın boşluğunu doldurmuştu. Daha fazla bilgi edinmek için detaylı bir inceleme başlattık. MR ve rahim içi biyopsi işlemlerini tamamladık. Bu tür kitlelerin kanser riski taşıyabileceğini göz önünde bulundurarak, hastanın yumurtalık ve rahimiyle birlikte çıkarılmasına karar verdik. Cerrahi operasyonu herhangi bir organa zarar vermeden başarıyla gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.

Yağbasan, ameliyatın hastanenin Genel Cerrahi Doktoru Prof. Dr. Mehmet Metin Belviranlı ve Üroloji Uzmanı Op. Dr. Akın Yolaş ile birlikte gerçekleştirildiğini belirtti.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir