Kahramanmaraş Depremzedeleri Asbest Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Türk Tabipler Birliği’nin yayınladığı rapora göre asbest türleri Kahramanmaraş kent merkezinde en fazla şekilde bulundu. Kahramanmaraş’tan alınan 21 örnekten 8’inde asbest tespit edilirken, Elbistan’da 15 örnekten 2’sinde, Adıyaman’da ise 30 örnekten 2’sinde asbest çıktığı belirlendi. En dikkat çeken detay ise 6 bin kişinin yaşadığı Karacasu Konteyner Kenti çevresinde aktinolit türü asbestin tespit edilmesi oldu.

Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Tiyekli, asbestin kanserojen etkisi olduğunu vurgulayarak, alınan sonuçların vahim olduğunu belirtti. Ayrıca ağır hasarlı binaların yıkımının mevzuata aykırı gerçekleştiğini iddia eden Dr. Tiyekli, konteyner kenti çevreleyen moloz döküm sahasının acil olarak kapatılması ve asbestin yayılmasının engellenmesi gerektiğini ifade etti.

“Depremde Canını Kurtaranları Kanserden Öldürmeyelim!”

Dr. Tiyekli, deprem sonrası yaşanan asbest tehlikesine dikkat çekerek, “Depremde canını kurtaranları kanserden öldürmeyelim” çağrısında bulundu.

Kahramanmaraşlıların temiz hava soluma hakkının gasp edilmemesi gerektiğini belirten Dr. Tiyekli, yapılan çalışmanın tekrarlanması ve diğer ağır metaller için benzer incelemelerin yapılması gerektiğini vurguladı.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir