İzmir Şehir Hastanesi Açılışı Sekizinci Kez Ertelendi

2013 yılında temeli atılan ve birçok kez değişen açılış tarihleriyle gündeme gelen İzmir Şehir Hastanesi, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı TEKNOFEST etkinliği sırasında gerçekleştirilmesi planlanan açılışın iptal edilmesiyle yeniden dikkat çekti.

Türkerler ve Gama Holding tarafından inşa edilen İzmir Şehir Hastanesi, 622 bin 530 metrekarelik arazi üzerine kurulu ve 573 bin 546 metrekarelik inşaat alanına sahip.

Toplamda 2 bin 60 yatak kapasitesine sahip olan hastane, uzun süren açılış tarihindeki ertelemelerle projenin tamamlanmasındaki zorluklar sık sık gündeme geliyor.

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar tam 7 kez açılacağı ilan edilen ve sonra iptal edilen Bayraklı Şehir Hastanesi’nin açılışı bir kez daha ertelendi. Temeli 2013 yılında atılan ve sözleşmeye göre 3 yılda bitirilmesi gereken hastane 8 yıldır açılamıyor. Hastaneyi ticarethane, hastayı müşteri olarak gören, yandaşların çıkarını halk sağlığının üstünde tutan bu anlayışla Bayraklı Şehir Hastanesi daha uzun yıllar şehir efsanesi olarak kalacak gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir