İzmir Hastanesinde Silahlı Çatışma: ‘Hastane Değil Atış Poligonu Gibi!’

İzmir Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesi’nde meydana gelen silahlı çatışma olayı, hastanede çalışanların ve hastaların can güvenliğini tehdit ediyor. Birlik Sağlık Sen İzmir Şubesi Başkanı Berna Boran, “Yetkililer artık seyirci olmayı bırakmalı, bu soruna çözüm bulmalıdırlar.” dedi.

Bir kadının tedavi edildiği sırada hastaneye gelen diğer bir grup, tedavi edilen kişinin yakınına saldırdı ve hastane acili adeta savaş alanına döndü. Sağlık çalışanları ve hastalar panik içinde sağa sola kaçıştı, bu nedenle sağlık hizmeti sunumu bir süre durdu. Görüntüler, olayın sanki bir atış poligonunda yaşandığını hatırlatıyor.

Boran, bu tür olayların devlet hastanelerinde güvenlik sorununu bir kez daha vurguladığını belirtti. Hastanenin camları kırıldı ve duvarları kurşun izleriyle dolu. Boran, “Sağlıkta şiddet gibi sorunlarla birlikte hastanelerde ciddi bir güvenlik sorunu var. Yetkililer artık seyirci olmayı bırakmalı ve bu soruna acil çözüm yolları bulmalıdır. Sağlık Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımızın, emniyet güçleri ve güvenlik görevlileri ile işbirliği yaparak bu sorunu çözeceğine inanıyoruz.” dedi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir