Baş Ağrısı

İlaç Kullanmadan Baş Ağrısı İlletinden Kurtulabilirsiniz!

Topum içerisinde en sık rastlanan sağlık şikayetlerinden birisi olam baş ağrısı her yaştan, ırktan, sosyoekonomik kesitten insanı etkilemektedir. Kadınlarda, erkeklere oranla daha sık görülen baş ağrısı, açlığın ve susuzluğun tetiklediği bir mikroorganizmaya bağlıdır.

Bu sebeple birçok kişi baş ağrısını ilaçsız kesmenin yollarını aramakta ve bazı kürleri uygulamaktadır.

Baş Ağrısını İlaçsız Hafifletmenin Yolları

Bitki Çayları

Bazı bitki çayları, özellikle nane, papatya ve zencefil çayları, baş ağrısını hafifletmeye yardımcı olurken kasları gevşetir ve sinirleri yatıştırmaktadır.

Beslenme

Dengeli bir diyet, baş ağrılarını azaltmada önemli bir rol oynarken iyi bir beslenmede kan şekerini düzenler ve vücuda gerekli olan besin maddelerini sağlamaktadır.

Baş Ağrısı

Bol Su Tüketimi

Su içmek, vücudun hidrasyon seviyelerini düzenlemekle beraber yeterli miktarda su tüketmek baş ağrısını hafifletebilmektedir.

Uyku

Yeterli ve kaliteli uyku, baş ağrılarını önlemek için birebirdir. Rahat bir uyku ortamı oluşturmak, düzenli uyku alışkanlıkları edinmek baş ağrılarını daha da azaltabilir.

Masaj

Baş ağrısı esnasında masajın iyi geldiği çoğu kişi tarafından kabul edilmektedir. Bazı kişiler ağrı sırasında “allodini” denilen ve yüz bölgesinde veya saçlı deriye dokunmakla ağrı/acı duyusu hissedebilirler. Allodinisi olan kişilere masaj yapılmaması gerekir çünkü ağrıları daha da artırabilir.

İki kaş arasına, saçlı deriye ve ense üst kısımlarına çok bastırmadan yapılan tatlı-sert dokunuşlar ve sıvazlamalar baş ağrısını hafifletebilmektedir.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir