Günde 1 Adet Muz Tüketmenin Vücutta Değiştirdiklerine İnanamayacaksınız!

Genç yaşlı herkesin severek tükettiği meyvelerden biri olan muz, tropikal bir meyvedir. Her dönem ulaşılabilen muz son derece faydalı bir meyvedir ve adeta bir potasyum deposudur. Herkesin severek tükettiği bu meyve, içerdiği B,K,C vitaminleri sayesinde hastalıklara karşı korur ve bağışıklığı güçlendirir. Kolesterolü düşüren ve kemik metabolizmasını geliştiren bu meyve, düzenli tüketildiğinde çeşitli faydaları da beraberinde getiriyor.

Bazen bir öğün yerine geçecek kadar doyurucu, bazen de harika bir eşlikçi olan muz, son derece faydalı bir meyvedir. İçerdiği vitamin ve minerallerin yanı sıra kabuğunda bile işe yarayacak çeşitli özellikleri bulunur. Her gün sadece 1 adet muz tüketmek ise bu özellikleri ortaya çıkararak vücudu güçlendirip yaşam kalitesini değiştirecek etkileri beraberinde getirir.

Peki, muzun faydaları nelerdir? Muz kabuğunun faydaları nelerdir? Muz hangi hastalıklara karşı korur?

Muz Doğal Bir İlaçtır!

Muz kabuğu, sivrisinek ya da böcek gib ısırıklarda son derece faydalıdır. Böcek ve sivrisinek ısırıklarında hemen muz kabuğunu bölgeye sürün. Hem rahatlama hissedeceksiniz hem de tahriş azalacaktır.

Her Gün 1 Adet Muz Kanserle Savaşır

B6 vitamini açısından zengin bir meyve olan muz, kalın bağırsak ve rektum bölgelerinde oluşabilecek kanserler ile böbrek kanserine karşı yüksek oranda koruma sağlar.

Konsantrasyon Artırır, Karar Mekanizmasını Güçlendirir

Vücutta hızla enerjiye dönüşen potasyum deposu muz, düzenli olarak tüketildiğinde konsantrasyonu kolaylaştırır. Karar verme mekanizmasında etkili olarak kişinin hızlı konsantre olmasına katkı sağlar.

Muz Kabuğu Diş Parlatır!

Muz kabuğu halk arasında da bilindiği üzere dişlerin beyazlatıp parlamasında etkilidir. Olgunlaşmış bir muzun kabuğu ile dişlerinizi iyice ovalayıp, sonrasında ağzınızı açarak 10 dakika beklerseniz plak tabakası ve ince lekeler çözünecektir. Kuru bir diş fırçası ile son kez üzerinden geçerek anında beyaz bir görüntü elde etmek de mümkün.

Hangover Hali Ortadan Kaldırır!

Alkol tüketilen günün ertesi sabahı meydana gelen baş ağrısı ve mide bulantısını önlemek için muz en iyi seçeneklerdendir. Alkol etkisiyle su ve potasyum kaybı yaşanır. Bunu önlemek için ise alkol aldığınız gece yatmadan önce 1 muz yemek yeterlidir. Tüketilen muz vücuttaki su ve potasyum kaybını önleyerek ertesi gün kötü bir bağ ağrısı yaşamamanızı sağlayacaktır.

Doğal Bir Antibiyotiktir!

Muzda olduğu kadar muzun kabuğunda da antibiyotik etkisi bulunur. Yaraların hızlı iyileşmesi ve sivilcelerin hızlı kurumasına yardımcı olur. Bunun için gece yatmadan önce yediğiniz muzun kabuğunu sivilcelerinize sürmek yeterli olacaktır.

Kalp Hastalıklarına Karşı Korur

Potasyum deposu olarak da bilinen muz, sizleri kalp hastalıklarından korur. Aynı zamanda kas ve sinir sistemi rahatsızlıklarına karşı koruduğu da yine kanıtlanan veriler arasındadır. Hipertansiyona da iyi gelen muz, günde en az 1 adet tüketilmelidir.

Deri Ayakkabılarınız İçin Kullanabilirsiniz!

Potasyum deriyi beslediğinden, deri türdeki ayakkabılar için de harika bir bakım aracıdır. Muz kabuğunun posalı kısmı ile ayakkabılarınızı ovalayıp birkaç dakika bekletmeli ve ardından yumuşak bir kumaş parçası ile temizlemelisiniz. Farkı anında göreceksiniz!


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir