Erkekler

Gece Boyunca Tuvalete Çıkan Erkeklere Uzmanından Önemli Uyarı

Gece saatlerinde uykudan uyanarak tuvalete çıkma ihtiyacı hisseden erkeklere kötü haber geldi. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş bu tip rahatsızlığı olan erkekleri uyararak bir an önce en yakın bir hekime başvurmalarını söyledi.

Tıpta noktüri olarak adlandırılan bu durum gece boyunca idrar yapmak için uyanmaya verilen isim olarak bilinmektedir. Geceleri sık idrara çıkma, kişilerin yaş almasıyla daha yaygın hale gelmekte birlikte farklı durumlarda da ortaya çıkmaktadır.

Çoğu insan için özellikle yatmadan önce tüketilen sıvı miktarına bağlı olarak gece 1 kez idrara çıkma durumu aslında normal olarak kabul edilebilmektedir. Bununla beraber gece 1’den fazla sayıda ve tekrarlanacak şekilde sık idrara gitmek için uyanma farklı ürolojik rahatsızlıklara bağlı olarak gelişebilmektedir.

Böbreklerin gece aşırı idrar üretmesi, idrar yolu enfeksiyonları, Üriner sistem tümörleri veya prostat hastalıklarına bağlı mesanenin tam boşaltılamaması durumlarında gece sık idrara çıkma görülebilmektedir. Tedavi altta yatan sebebin giderilmesi ile mümkün olabilecektir.

Erkekler

Peniste gelişen, kavisli (eğrili) ve ağrılı sertleşmelere sebep olan bir hastalık olan Peyronie hastalığı (penis eğriliği), penisin fonksiyon, şekil ve boyutunda rahatsız edici değişikliklere sebebiyet verebilmektedir. Çoğu zaman cinsel ilişki için bir engel teşkil eden bu hastalık, ereksiyona sahip olmayı ve bunu sürdürebilmeyi de zorlaştırabilmektedir.

Erkek cinsel işlev bozukluklarının bir kategorisi olarak değerlendirilen bu problem, genellikle cinsel ilişki sırasındaki vajinal penetrasyondan önce ya da hemen sonra boşalmayı tanımlamaktadır. Kişinin hem kendisi hem de partneri açısından olumsuz bir durum olan erken boşalma, zaman içerisinde erkek için özgüven eksikliğine ve cinsel ilişkiden kaçınma eğilimine sebebiyet verebilmektedir.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir