Duyduktan Sonra Bir Daha Asla Yapmayacağınız 4 Saç Bakım Hatası

Saçlar görünüşümüzde büyük bir etkendir. Yüz ifadesinden giyim tarzına kadar ciddi bir tamamlayıcı olan saçlarımızın, her dönem bakıma ihtiyacı vardır. Bu bakımı yapmak ise bazen çok basit olurken bazen zordur. Çünkü saçların neye ihtiyacı olduğunu belirlemek her zaman kolay değildir. Bu yüzden de aslında genel anlamda belli başlı bakımları sürekli yapmak, saçın ihtiyacı olan ek bakımları da yavaş yavaş kavramak önemlidir.

Saçlar yapısı gereği kırılmaya müsait, her dönem ilgi ve bakım isteyen bir aksesuardır. Uzun ya da kısa fark etmeksizin her dönem saçlara gereken bakımı yapmak gerekmektedir. Bunlardan en önemli saça davranış şeklini değiştirmekten geçtiği gibi, doğru ürün kullanımını da içerir. Peki, saçlara yapılan en büyük hatalar nelerdir? Saç bakımında neleri değiştirmek gerekir? Her dönem sağlıklı ve parlak saçlar için hangi bakımları uygulamalı?

Bir Daha Asla Yapmamanız Gereken Saç Bakım Hataları

Sağlıklı saçlara sahip olmak zor olsa da imkansız değildir. Saçlara istediği bakımı her dönem vermek zor olsa da bazı küçük detaylarla saçların genel sağlığını korumak mümkün. Bazı hataları yapmamak bile saçları güçlendirip sağlıklı hale getireceğinden önce çeşitli alışkanlıkların değiştirilmesi gerekiyor. İşte, bir daha asla yapmamanız gereken, alışkanlıklarınızı değiştirmenizi gerektiren saç bakımı hataları…

1. Sağlıklı Beslenin

Sağlıklı beslenmek saçlarında sağlıklı olması adına bir anahtar niteliğinde. Bu nedenle her dönem saçlarınızın sağlıklı olması adına gerekli vitamin, mineral, protein ve yağ içerek sağlıklı besinler tüketin. Düzensiz ve sağlıksız beslenmeyi hayatınızdan çıkarmaya gayret edin.

Yumurta, Propolis, kuruyemiş, sebze ve meyveler ve daha birçok besin, bizlere sağlık kattığı gibi saçları da güzelleştirir. Saçın ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin besin olarak tüketilmesi vücuda da yarayacağından bunu aslında bir taşla iki kuş gibi düşünebilirsiniz.

2. Sıcak Suyla Saçlarınızı Yıkamayın!

En büyük bakım hatalarından biri saçları sıcak su ile yıkamaktır. Saç derisindeki nem dengesi, suyun fazla sıcak olması durumunda bozulur. Bu da saçların sağlığını bozduğu gibi görünümünü matlaştırır ve çevresel faktörlere karşı savunmasız hale getirir. Her zaman saçlarınızı ılık su ile yıkmaya gayret etmeli, hatta yıkamanın sonunda saçlarınıza soğuk su tutmalısınız. Çünkü soğuk su, saçlarınızın parlak görünmesini sağlayacaktır.

3. Doğru Şampuanı Bulun

Doğru saç bakım ürününü bulmak, çoğu zaman oldukça zordur. Çünkü saçın neye ihtiyacı olduğunu belirlemek ve bu ihtiyaca uygun şampuan ve saç bakım ürünlerini kullanmak son derece önemlidir. Deneme yanılma yöntemiyle sizin için uygun ürünleri bulacak olsanız da temel olarak ürünlerin vegan oluşuna, tuz ya da güçlü kimyasallar içermemesine dikkat etmelisiniz. Olabildiğince bitki özleri ve doğal yağlar içeren, sülfatsız ve katkısız şampuanlar tercih etmeye çalışın. Bu noktada bebek şampuanlarını da deneyebilirsiniz. Şampuanın yanı sıra saç kremi, maskesi ve benzeri ürünlerde de saçınızın ihtiyacına göre kullanım yapın.

4. Isı Koruyucu Sprey Kullanın

Saçlarınızı kuruturken ya da şekillendirirken her zaman ısıdan koruyucu sprey kullanmaya özen gösterin. Isı saçlara her zaman zarar veren etkenlerden biri olduğundan saçlarınızı özellikle ısıya karşı her zaman koruyun.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir