DSÖ Çin’den Solunum Yolu Hastalıkları Hakkında Bilgi İstedi

Çinli yetkililer, artışı COVID-19 kısıtlamalarının kaldırılmasına, grip, mikoplazma zatürresi, solunum sinsityal virüsü (RSV) ve SARS-CoV-2 gibi patojenlerin dolaşımına bağlamıştı. DSÖ’nün talep ettiği bilgiler arasında, laboratuvar sonuçları, epidemiyolojik ve klinik veriler bulunuyor.

21 Kasım’da Çin’in kuzeyinde çocuklarda tanı konulamayan bir zatürre salgını medyada yer buldu. DSÖ, bu salgının Çinli yetkililerin daha önce bildirdiği genel solunum yolu enfeksiyonlarındaki artışla mı, yoksa farklı nedenlerle mi ilişkili olduğunu belirlemeye çalışıyor.

DSÖ, Çin’den grip, SARS-CoV-2, RSV ve mikoplazma zatürresi dahil bilinen patojenlerin dolaşımındaki son trendler ve sağlık sistemleri üzerindeki yük hakkında ek bilgiler istiyor. Ayrıca, ülkenin solunum yolu hastalıkları riskini azaltmak için alınan önlemleri de değerlendiriyor.

Çin Halkına DSÖ’den Sağlık Tavsiyeleri

DSÖ, Çin halkına solunum yolu hastalıkları riskini azaltmak için aşı, hasta insanlardan uzak durma, evde kalma, test yaptırma, tıbbi bakım alma, maske takma ve el yıkama gibi önlemleri uygulama çağrısında bulunuyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir