Diyabet

Diyabet İlkokul Çağındaki Çocukları Tehdit Ediyor! Uzmanlar Aileleri Uyardı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Güven, diyabet hastalığının artık ilkokul çağındaki çocuklarda bile görülür olduğundan bahsetti.

Son yapılan bir istatistikte Avrupa’da ve dünya da her 10 kişiden birinin diyabet hastası olduğu koridordan geçen 10 kişiden bir tanesi şeker hastası olma ihtimali çok yüksek olduğu kaydedildi. Sağlıksız düzensiz beslenmelerinden dolayı şeker hastalığına yakalanma riskinin yüksek olduğunu vurgulayan Güven, diyabet hastalığının çok su içme, çok idrara gitme, kilo kaybı, ayaklarda yanmanın olduğu bir hastalık grubu olduğundan söz etti.

Diyabet

Özellikle günümüzde yaşam tarzının değişmesi, hareketsizlik ve beslenme tarzının değişmesiyle giderek sıklığı artmakta olduğunu belirten Dr. Güven, Tip 1 diyabet insülin eksikliğine bağlı olarak oluştuğunu bu diyabet hastalığının günümüzde kentsel yaşamın artmasıyla birlikte daha sık görülmeye başladığını kaydetti.

Tip 2 diyabette insülin hormonlarına direnç mevcut olduğunu aktaran Dr. Güven, günde en az 30 dakika yürüyüş yapmak, üç ara öğünü düzenli bir şekilde tüketilmesi, sebze ve meyve tüketiminin düzenli olması gerekliliğinden bahsetti.

En son yapılan bir istatistikte Avrupa da ve dünya da her 10 kişiden birinin diyabet hastası olduğunu belirten Dr. Güven, Türkiye’nin dünyada ve Avrupa’da en çok diyabetin görülen ülkelerden bir tanesi olduğunu hatırlattı.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir