BioNTech CEO’su Uğur Şahin: mRNA Tabanlı Kanser Aşıları 2030’dan Önce Onaylanabilir

Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, mRNA tabanlı kanser aşılarının 2030 yılından önce onaylanmasını beklediklerini açıkladı. COVID-19’a karşı etkili olan mRNA teknolojisinin, kanser hastaları için umut olduğunu belirten Şahin, 2025-2029 yıllarında diğer tedavi edici yaklaşımlar için deneme verilerine sahip olmayı planladıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Uğur Şahin, her hastaya özel kanser aşıları geliştirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, “Her hastanın kanser özelliklerini analiz ediyoruz ve bağışıklık sistemini mümkün olduğunca çok sayıda tümör hücresini tanımasını ve yok etmesini sağlayacak olanları seçiyoruz.” şeklinde konuştu.

Ayrıca antikor-ilaç konjugatları (ADC) alanında da umut verici gelişmelerin yaşandığını belirten Prof. Dr. Uğur Şahin, “ADC’ler kemoterapiyi taşıyan antikorlardır. Bu tedavinin önemi, katılımcıların önemli bölümünde tümörü çok hızlı şekilde küçültebilmesidir. Birkaç yıl içinde birçok kanser durumunda klasik kemoterapi yerine hedefe yönelik kemoterapi olarak giderek daha fazla ADC’nin kullanılacağından eminim.” dedi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir