26 Kanser Hastası Gazze’den Türkiye’ye Gelecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’den Türkiye’ye sevk edilecek 26 kanser hastasının Refah Sınır Kapısı’ndan geçiş işlemlerinin başladığını açıkladı. Koca, Türkiye’nin Mısır ve İsrail ile birlikte hastaların geçişine karar verdiğini belirterek, “İlk defa Gazzeli olup Mısır’dan çıkan bir başka ülkeye tedavi için gönderilen bu hastalar olacak.” dedi.

Koca; Gazze’ye 10 uçak, 1 gemi, 660 ton ilaç, tıbbi malzeme, tıbbi cihaz, 20 ambulans ve 8 sahra hastanesi gönderdiklerini ifade etti. Mısır Sağlık Bakanı Halid Abdulgaffar ile yapılan işbirliği görüşmeleri ve hastane ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini belirten Koca, “Umudumuz bugün kanserli hastaları Türkiye’ye götürme çabasıydı. Zannediyorum yarım saat veya bir saat içerisinde hastaları havaalanına getirme durumumuz olacak ki birazdan biz de hastaları ziyaret etmiş olacağız.” şeklinde konuştu.

Koca, İsrail ile de yakın iletişim içinde olduklarını ve hastaların geçişine ilişkin üçlü bir koordinasyon ekibi oluşturduklarını belirtti. Ayrıca Gazze’deki hastanelerde tedavi altına alınanların Türk ve Mısırlı doktorlar tarafından birlikte değerlendirilmesi için çalışmaların yapıldığını ifade etti.

Mısır Sağlık Bakanı Abdulgaffar da Türkiye’ye teşekkür ederek Gazze’ye sağlanan tıbbi destekler için Türk hükümetine ve halkına minnettarlığını dile getirdi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir