Samsun Sağlık Turizminde Hız Kesmiyor: 2022’de 29,880 Hastaya Hizmet Verildi

Samsun’un sağlık özellikle de sağlık turizmi alanındaki büyümesine dikkat çeken Vali Tavlı, 2024 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması planlanan 1103 yataklı Samsun Şehir Hastanesi’nin şehre katkı sağlayacağını vurguladı. Tavlı, “Şehir Hastanesi tamamlandığında ‘Sağlık Kenti Samsun’ kavramı daha da güçlenecek ve hedefimiz Samsun’u daha ileriye taşımak” dedi.

Sağlık turizmi konusunda Samsun’un hedeflerine odaklandığını belirten Vali Tavlı, şunları ekledi: “Samsun’da sağlık turizmi hizmetleri önemli bir ivme kazandı. 2019’da 14,509 hasta sayısı 2022’de 29,880’e yükseldi, yüzde 105’lik bir artış gördük. Ancak bu bize yetmez. Hedefimiz, Samsun’u sağlık turizminde bir marka kent haline getirmek.”

Samsun Şehir Hastanesi’nin, bu hedeflere ulaşmada büyük katkı sağlayacağını ifade eden Vali Tavlı, hastanenin 310 bin metrekare kapalı alanda en ileri teşhis ve tedavi imkanlarını sunacağını belirtti. Tavlı, “Hastanemiz, şehrimiz, bölgemiz ve ülkemizin önemli sağlık tesislerinden biri olacak, hem halkımıza hem de çevre ülkelerden gelenlere hizmet verecek” dedi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir