Sağlık Bakanlığı 113. Dönem Doktor Atama Kurası İçin Başvurular Başladı

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, doktor atama sürecinin detayları ve başvuru koşulları kamuoyu ile paylaşıldı.

Başvuru Detayları

Sağlık Bakanlığı, 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’na göre yurt içinde veya yurt dışında öğrenimlerini tamamlayarak tabip, uzman tabip ve yan dal uzmanlık eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar arasından seçim yapacak. Başvurular, eş ve sağlık mazereti durumlarını içeren bilgilerin 04 Ekim 2023 tarihine kadar, saat 18:00’e kadar PBS (Personel Bilgi Sistemi) üzerinden yapılacak.

Kura Tarihi ve Yerleştirme İşlemleri

Başvuruların tamamlanmasının ardından, kura çekimi 1 Kasım 2023 Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen takvim çerçevesinde, noter huzurunda bilgisayar ortamında kura ile yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecek. İsim listeleri ve atama sonuçları, Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesinde duyurulacak.

Sağlık Bakanlığı, atanmaya hak kazanan adayları daha etkin ve şeffaf bir süreçle belirlemek adına kura sistemiyle yapılacak olan atama sürecine tüm adayları davet ediyor. İlan metni ve detaylı bilgiler için Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz: https://yhgm.saglik.gov.tr


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir