Annesinin Emziremediği Bebeğe Hemşire Sütannelik Yaptı

20 Eylül’de Karabük-Kastamonu kara yolu Kadıbükü köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında şarampole devrilen bir otomobilde bulunan 3 aylık Naz bebek, anne ve babasıyla birlikte ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar bulunan ve ilaç kullanan anne, acıkan bebeğini emziremeyince hastanedeki bir bebek annesi olan Hemşire Hazan Eda Seber’den yardım istedi.

Seber, ailenin “sütannelik” teklifini kabul ederek, bebeği emzirerek babasına teslim etti. Hemşire Seber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bebeğin karnını doyurmak için biberon ve mama tedarik ettiklerini belirterek durumu şu şekilde anlattı:

“Biberon ile süt içirmeye çalıştım içmedi, mama verdim yemedi çünkü anne sütüne alışkındı. Zaman ilerledikçe bebeğin açlığı daha da arttı ve durduramadık. Konuşma sırasında benim de küçük bebeğim olduğunu söyledim ve aile, bebeğini emzirmemi rica etti. Bu ricayı geri çeviremezdim. Bu benim için çok özel ve gurur verici bir davranış olacaktı. Hemen bebeği emzirdim.”

Naz bebeğin karnı doyduktan sonra uyuduğunu söyleyen Seber, “Annesinin tedavisi devam ettiği için bebeği babasına verdim. Bu benim için çok özel ve mutluluk verici bir durumdu. Yine aynı durumda olsam yine yaparım. Helali hoş olsun bebeğe. İnsanlık hala var. Kendi çocuklarım da benzer bir durumda olabilirdi. Bu nedenle çok mutluyum. Ailenin duası benim için yeterlidir.” şeklinde konuştu.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir