Aile Hekimleri Ve Yapay Zeka, Vatandaşları Doğru Branşlara Yönlendirecek

Bakan Koca, vatandaşların sağlık ihtiyaçlarını belirlemelerinde yaşanan zorlukları ele alarak, yeni bir yönlendirme sistemi üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Bakan Koca’nın yaptığı açıklamada vurguladığı önemli noktalardan biri, vatandaşların kendi sağlık ihtiyaçlarını tam olarak belirleyememeleri ve bu konuda sağlık profesyonellerinin rehberlik rolünün önemine işaret etti. Aile Hekimlerinin, vatandaşları doğru branşlara yönlendirmesinin kritik olduğunu belirten Koca, bu konuda yeni bir çalışma başlattıklarını ifade etti.

Yeni yönlendirme sistemi, aynı zamanda vatandaşların telefonla durumlarını anlatarak doğru danışmanlık alabilecekleri bir mekanizmayı içeriyor. Bu sayede hasta bireylerin ihtiyaç duydukları uzmanlık alanına daha doğru bir şekilde yönlendirilmeleri hedefleniyor.

Bakan Koca, “Gerek gerçek sağlık profesyonelleri ile gerekse yapay zekâ tabanlı yönlendirme sistemleri ile bu konudaki iş yükünü azaltacak bir sistem için çalışıyoruz” diyerek, teknolojinin sağlık hizmetlerindeki etkin rolüne vurgu yaptı.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir