60 Çocuk Uyuşturuculu Şeker Yediği İçin Hastaneye Kaldırıldı

Jamaika’da, 60’tan fazla ilkokul öğrencisi, bilmeden kenevirden elde edilen uyuşturucu madde içeren şekeri tükettikten sonra hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

CNN’nin yaptığı habere göre, 7 ile 12 yaşları arasındaki en az 60 ilkokul öğrencisi, kenevirden elde edilen uyuşturucu madde içeren şekerleri fark etmeden tüketti. Ülkenin Eğitim ve Gençlik Bakanı Fayval Williams, yaptığı açıklamada, hastaneye götürülen çocukların sağlık durumunun kritik olmadığını vurguladı.

Bakan Williams, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, çocukların şekerin tüketimi sonrası kusma ve halüsinasyonlar yaşadığını ifade etti. Williams, 60’tan fazla çocuğun tedavi gördüğü hastaneyi ziyaret etti ve şekerin fotoğrafını da paylaştı.

Williams’ın paylaştığı fotoğrafta, şeker paketinin arka tarafında “Çocukların erişemeyeceği bir yerde saklayınız” ve “21 yaşından küçükler için üretilmemiştir” şeklindeki hükümet uyarıları bulunuyor.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) internet sitesinde yer alan bilgilere göre, ürün, “marihuana ve kenevirin bir türü olan” Cannabis sativa bitkisinde bulunan psikoaktif ve sarhoş edici etkilere yol açabilen “Delta-8 tetrahidrokannabinol” adlı kimyasal bileşeni içeriyor. Ürünün ambalajında, FDA tarafından onaylanmadığına dair bir uyarı yer alıyor.

Jamaika’da, 2015 yılında yapılan düzenlemelerle 18 yaşından büyük bireylerin, 57 gram kenevir taşıması “hafif bir suç” olarak sınıflandırılıyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir