Sağlıkçıların Nöbet Ücretleri Göz Ardı Ediliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim alanında yapılacak artışı duyururken, “85 milyon olarak hepimizin birinci önceliği evlatlarımızın geleceğidir. Eğitim meselesinde, siyasi görüşü ne olursa olsun tüm paydaşların, yapıcı eleştirilerine açığız” dedi. Ek ders ücretlerinde %25 oranında bir artış yapılacağını belirten Erdoğan, öğretmenlerin aylık ücretlerinde 2023 yılında %91 oranında bir artış olacağını ifade etti.

Ancak, sağlık çalışanları öğretmenlere verilen bu artışın kendilerine orantısız geldiğini düşünüyor. Sağlık personeli, son toplu iş sözleşmesinde nöbet ücretleri için sadece saatlik 5 TL iyileştirme yapıldığını vurguluyor. Kamu işçileri ile aralarındaki ücret farkını kapatmak için daha fazla bir artışa ihtiyaç olduğunu savunan sağlık çalışanları, nöbet ücretlerine %200 ila %350 arasında bir zam yapılması gerektiğini dile getiriyorlar.

24 saatlik nöbetlerde alınan ücretlerin büyük bir kısmının yol, yemek ve temel ihtiyaçlar için harcandığını belirten sağlık personeli, uzman hekimlerin dahi kamu işçilerinden daha düşük nöbet ücretleri aldığına dikkat çekiyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir