Öğrenciye 10 GB İnternet Desteği ve Vergisiz Telefon Başvurusu Başladı!

Üniversite öğrencilerine her ay verilecek olan ücretsiz 10 GB internet desteği başladı! Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından açıklanan “teknolojik cihaz ve internet desteği” başvuruları sonunda başladı. Açıklamaların ardından başvuruların nasıl yapılacağı merak konusu olurken tüm detaylar da duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesinde öğrencilere söz verdiği vergisiz telefon ve 10 GB internet desteği başladı! Başvuruların başladığı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından duyurulurken, detaylar da aktarıldı. Peki, tüm öğrencilerin faydalanabileceği vurgulanan internet desteğine başvuru nasıl yapılır? Kimler internet desteğinden faydalanabilir? İşte tüm detaylar..

10 GB İnternet Desteğinden Faydalanma Şartları Neler?

Yayımlanan tebliğ kapsamında 10 GB internet desteğinin başladığı vurgulandı. Teknolojik cihaz ve internet desteğinden faydalanabilme şartları da belirlenirken, telefon ya da bilgisayar alacaklara cihazın satış bedelinin vergiler dahil maksimum 9.500 TL olabileceği hatırlatıldı. Cihazın ikinci el olmaması ve elektronik ortamda düzenlenen bir fatura ile satın alınması gerektiği de vurgulandı.

Söz konusu cihazların alımında faturanın, cihazı satın alacak olan öğrencinin TC kimlik numarasını içerecek şekilde düzenlenmesi gerektiği kaydedildi. Ayrıca, internet desteği için de teknolojik cihaz ile IBAN numarasının ve kullanılacak olan telefon hattının öğrenciye ait olması gerektiği vurgulandı.

10 GB İnternet Desteğine Başvuru Nasıl Yapılır?

15 Kasım yani bugün itibarıyla başlayan 10 GB ücretsiz internet desteği için başvurular, bakanlığım bilişim sistemi üzerinden yapılacak. Başvuru sırasında öğrenciler, kimlik bilgisi ve kendi isimlerine kayıtlı telefon numarasını sisteme girecekler. Söz konusu başvurular da sistem üzerinden değerlendirilecek. Eğer başvuru kabul edilirse, öğrencinin bilgileri mobil şebeke işletmecilerine bildirilecek ve bakanlık, desteği bu işletmecilere yatıracak.

İnternet Desteği Kaç Ay Sürecek?

Bugün itibarıyla başvuruları başlayan internet desteğinden öğrenciler, öğrenim hayatı boyunca bir kez faydalanabilecekler. Bir kez başvuru yaparak 12 ay boyunca alacakları 10 GB ücretsiz internet, 1 yılın sonunda sona erecek.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir