Miyop Artışında Ana Etken Bilgisayar Ekranları

Batı Avustralya Üniversitesi’nin yaptığı kapsamlı bir araştırma, dünya genelinde artan miyop vakalarının asıl nedenini ortaya koydu. Lions Göz Enstitüsü’nden Kıdemli Araştırma Görevlisi Samantha Sze-Yee Lee liderliğindeki çalışma, miyopluk salgınının cep telefonları veya tabletlerden ziyade bilgisayar ekranlarının uzun süreli kullanımına bağlı olduğunu ortaya koydu.

Raine Çalışması’ndan elde edilen verilere dayanan araştırma, 600-624 genç yetişkin üzerinde yapıldı. Dr. Lee, büyük ekranlı cihazların özellikle masaüstü bilgisayarların, çevresel görüşü daha fazla kaplayarak beynin, gözleri kısa mesafeli çalışmaya adapte etmesine neden olduğunu ve bu durumun miyopiyi artırdığını belirtiyor.

Diğer yandan, cep telefonları gibi küçük ekranlar daha az etkili ve genellikle açık havada kullanıldıkları için görüşü olumsuz etkilemiyor.

Miyopi Sadece Uzak Görüşle İlgili Değil

Araştırma, göz sağlığını anlamada önemli bir değişimi temsil ediyor. Miyopinin sadece uzak görüşle ilgili olmadığını vurgulayan Dr. Lee, bu durumun gelecekte glokom ve retina dejenerasyonu gibi ciddi göz problemlerine neden olabileceğini belirtiyor.

Bulgular, miyopiyi önlemenin ve göz sağlığını korumanın anahtarının, özellikle büyük ekranlı cihazlarda ekran süresini dengelemek ve açık hava etkinliklerini artırmak olduğunu gösteriyor.

 


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir