Mazot Desteği Açıklandı! Çiftçilere Kasım Ayında Destek Müjdesi

Tarım ve Orman Bakanlığı belirli bir takvime göre tarımsal destek ödemelerini çiftçilere iletiyor. Yeni tarımsal destek ödemeleri için kasım ayının son günlerinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesabından yayınlanacak bilgilendirme metinleri için bekleyiş devam ederken, belediyeler de kasım ayı boyunca çiftçilere destek olabilmek ve tarımsal üretimi artırmak için çalışmalar yapıyorlar. Bu kapsamda, belediyelerin çiftçilerin tarımsal üretime destek olabilmek için hayata geçirdiği projelere ilişkin araştırmalar yapılıyor.

Mazot Desteği Kasım 2023

Çiftçilere destek olabilmek için kasım ayının ortalarında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi mazot desteği vereceğini duyurdu. Ay ortasında yapılan açıklamaya göre, 38.415 çiftçiye mazot desteği verilecek. Konuya ilişkin belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda ‘’38 bin 415 çiftçimize Sonbahar döneminde tarla ve bahçelerini sürüp ekin ekmeleri için 4 milyon 387 bin 525 litre mazot desteği sağlayacağız. Ayrıca çiftçilerimize de bin 100 ton (16.5 milyon TL değerinde) Türköz (Makarnalık) buğday tohumu dağıtıyoruz. Çiftçilerimize hayırlı, uğurlu, bereketli olsun’’ ifadelerine yer verildi.

Kasım Ayı Tarımsal Destek Ödemeleri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin on binlerce çiftçiye mazot desteği sağlanacağını duyulmasının ardından, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destek ödemelerine ilişkin de araştırmalar yapılıyor. Kasım ayı boyunca üç farklı tarımsal destek ödemesi ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırıldı. Önümüzdeki süreçte yeni tarımsal destek ödemelerinin verilmesi bekleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı aralık ayında da genellikle cuma günleri tarımsal destek ödemelerini çiftçilere iletebilir. Ödemeler yapıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinde ve sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyuna bilgi verilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sağladığı tarımsal destek ödemelerinin alt başlıkları arasında mazot ve gübre desteğinin bulunması durumunda da açıklama yapılacak.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir