Hesabınıza Hemen Bakın! Bakanlık Kasım 2023 Ödemesini Dün Verdi

Kasım ayının ortalarına doğru yaklaştıkça en çok merak edilen konular arasında bakanlıkların sağlayacağı destek ödemeleri yer alıyor. Yaşlı ve engelli aylıkları, elektrik tüketim desteği, çocuk bileşeni yardımı, aile destek paketi ödemeleri bu hafta ülke genelindeki vatandaşlara verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önümüzdeki günlerde de farklı sosyal yardım ödemelerini sağlaması bekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ilettiği ve ileteceği desteklerin yanı sıra, ülke genelindeki çiftçiler de Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destek ödemelerine ilişkin araştırmalar yapıyorlar.

Kasım 2023 Tarımsal Destek Ödemesi

Kasım ayının ilk günlerinde Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere tarımsal destek ödemeleri vermişti. Söz konusu destek ödemesinin iletilmesinin ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metni yayınlandı. Bakanlık belirli bir takvime göre düzenli olarak üreticilere tarımsal destekler sağladığı için yeni ödemelere ilişkin bekleyiş devam ederken, kasım ayının ikinci tarımsal destek ödemesi de dün verildi. Üç farklı alt başlıktan oluşan tarımsal destek ödemesinin detayları şu şekilde: 

Bireysel Sulama Sistemleri desteği kapsamında 131 milyon 31 bin 386 TL,
Kırsal Kalkınma Yatırım desteği kapsamında 31 milyon 778 bin 714 TL,
Uzman Eller Projesi desteği kapsamında 7 milyon 737 bin 900 TL

Mazot ve Gübre Desteği Ne Zaman Verilecek?

Kasım ayının ikinci tarımsal destek ödemesinin dün itibariyle çiftçilere iletilmesinin ardından, yeni tarımsal desteklerine dair bekleyiş başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı genellikle cuma günleri tarımsal destekleri veriyor. İlerleyen süreçlerde de ödemeler yapıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyuna bilgi verilecek. Söz konusu tarımsal destek ödemelerinin içeriğinde mazot ve gübre desteğinin yer alıp almadığı da merak ediliyor. Kasım ayında mazot ve gübre desteği henüz verilmedi. Önümüzdeki süreçte sağlanacak olan tarımsal desteklerin alt başlıkların da mazot ve gübre desteğinin bulunması durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak bilgilendirme metinleri ile açıklamalar yapılacak.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir