Bugün Başladı! Maaş Gününe Göre 5000 TL Emekli İkramiyesi Ödeniyor

Emeklilere verilecek olan Cumhuriyet’in 100. Yılı’na özel 5000 TL ikramiye ödemesi bugün itibarıyla başladı. Desteğin ödeme tarihi için Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan 15 Kasım’dan öncesine dikkat çekerken ödemeler çoktan başladı! Dul ve yetim aylığı alanlar ile çalışmayan emeklilere verilecek olan ikramiyeler bugün itibarıyla hesaplara yatarken, kimlerin hangi gün ödemeleri alacağı merak konusu oldu.

SSK, Bağ-kur, Emekli Sandığı ve EYT’li emeklilerin hangi günlerde 5000 TL ikramiye ödemesi alacağı netleşti. Emeklilerin ve dul ve yetim aylığı alanların 15 Kasım’dan öne alacakları tarihleri açıklanırken, dul ve yetim aylığı alanlara hisseli olarak ödeme yapılacağı öğrenildi. Peki dul ve yetim aylığı alanlar kaç TL emekli ikramiyesi alacaklar? Emekli ikramiyeleri ayın kaçında hesaplara yatacak? İşte detaylar…

Emeklilere 5000 TL ikramiye Ayın Kaçında Yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama sonrasında netleşen emekli ikramiyeleri, bu hafta hesaplara yatacak! Yapılan açıklamalar kapsamında dul ve yetim aylığı alanlar ile emeklilerin alacakları ikramiyelerin tarihleri şöyle oldu:

  • Ayın 17, 18 ve 19’unda aylığını alan SSK emeklileri: 11 Kasım Cumartesi
  • Ayın 20, 21 ve 22’sinde aylık alan SSK emeklileri: 12 Kasım Pazar
  • Ayın 23, 24, 25 ve 26’sında aylık alan SSK emeklileri: 13 Kasım Pazartesi
  • Bağ-kur ve Emekli Sandığı aylığı alanlar: 14 Kasım Salı

Kimler 5000 TL Emekli ikramiyesi Alacak?

Emekli Sandığı, Bağ-kur, SSK, EYT emeklileri, EYT’ye başvurup henüz maaş bağlanmayanlar, dul ve yetim aylığı alanlar ikramiye alacaklar. İkramiye şartı ise başka bir işte çalışmıyor olmak. Yani sadece çalışmayan emekliler ikramiyeden faydalanacak. 10 milyondan fazla emeklinin faydalanacağı ikramiyede çalışanlar kapsam dışı olacak.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir