Esnek Çalışma Saatleri Kalbi Koruyor

Araştırmada, yüksek, orta ve düşük ücretli işlerde çalışan 1.528 kişinin sağlık verileri incelendi. Kardiyo metabolik risk skorunu hesaplamak için kullanılan verilere göre esnek çalışma saatlerine sahip olanların kardiyovasküler hastalık riskinde belirgin bir azalma gözlendi.

Araştırmacılar, iş ve özel hayat dengesi sağlayan çalışanların kalp sağlığının, on yaş daha genç olmaya eşdeğer olduğunu öne sürdü. Katılımcıların kardiyo metabolik risk skorları normal yaşlarından 5,5 ila 10,3 yıl kadar azalırken 45 yaş üstü çalışanlarda esnek çalışmanın daha fazla fayda sağladığı belirlendi.

Araştırmanın başındaki isimlerden biri olan Profesör Orfeu Buxton, “Çalışanların iş ve kişisel yaşamları arasındaki dengeyi sağlamak, kalp sağlıklarını önemli ölçüde iyileştiriyor. Bu değişikliklerin daha geniş kapsamda uygulanması gerektiğini biliyoruz” dedi.

Çalışanların yaşamlarında on yıl kadar gençleşmelerine eşdeğer olduğu belirtilen bu olumlu etki, işyerlerindeki kültürün zaman içinde değiştirilmesiyle mümkün olabilecek bir gelişmenin işareti olarak görülüyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir