Sağlık Bakanı Açıkladı: Yan Dal Uzmanlarına Yeni Mali Düzenleme

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamada, yan dal uzmanları için mali düzenleme yapılacağını belirtti. Koca, Meclis kapanmadan önce mecburi hizmette bir düzenleme yapıldığını ve bir başka mali yönden düzenleme de kesinleştiğini ifade etti. Yapılan düzenlemelerin yan dal uzmanlarını ve asistanlarını ana dal uzmanlarından farklılaştırdığını söyleyen Bakan Koca, bu sayede yan dal uzmanlarının mali açıdan daha cazip hale geleceğini dile getirdi.

Yan dal uzmanları ve asistanların sorunlarının çözümüne yönelik atılan adımların devam edeceğini ifade eden Koca, önümüzdeki dönemde bu sorunun tamamen sona ereceğini söyledi.

Bakan Koca ayrıca sağlık alanında yapılan uluslararası işbirliklerine de değindi. Mısır Sağlık Bakanı ile yapılan görüşmeler sonucunda Gazze’ye gönderilen yardımların Mısır El-Ariş Limanı’na ulaştığını ve içinde sahra hastaneleri, ambulanslar, tıbbi malzemelerin bulunduğu bir gemi olduğunu belirtti.

Komisyon görüşmeleri sırasında şehir hastaneleri, sağlık harcamaları, hekim göçü gibi birçok konuya değinen Koca, Türkiye’nin sağlık sistemiyle ilgili çeşitli detayları paylaştı.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir