Emekli

En Düşük Emekli Maaşı 10 Bin Lirayı Aşacak! SSK ve Bağ-Kur’luya Seyyanen Zam

Adım adım yıl sonuna doğru gidilirken emekliler en düşük maaşların ne kadar olacağını merak etmeye başladı. 7,500 TL emekli maaşı alanlar geçmiş zamanlarda gerçekleşen enflasyon artışının bu sene %50’nin üzerinde olmasını beklemekteler.

Merkez Bankası’nca Kasım ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları doğrultusunda emekli maaşlarına yapılacak zam oranları yeni bir tahmin ortaya çıkardı. Ekonomistler yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 67,23 olarak revize edildiğini söylediler.

Türkiye’de emekli maaşlarına Ocak ayında yapılacak zamlar şimdiden merak edilirken 7 bin 500 TL emekli maaşı alanlar, şimdiden yüzde 29,41’lik zamla karşılaşacaklar. Enflasyon verilerinin henüz ortaya çıkmamasına rağmen en düşük emekli maaşının 9 bin 500 TL’yi aşmasına kesin gözüyle bakılmakta.

Emekli

Vatandaşların beklentisi ise en düşük emekli maaşının yüzde 52’lik bir artışla 11 bin 400 TL’ye çıkarılması yönünde.

Maaş zammı için bütçe dengelerine dikkat edildiği ve zam oranının belirlenmesi için tüm dengelerin gözetildiği söylenirken son bilgilere göre; en düşük emekli maaşının yüzde 45’lik bir zamla birlikte 10 bin TL olması beklenmekte.

Memur ve memur emeklilerinin Ocak zammı enflasyon tahminlerine göre yüzde 49.46-52.83 aralığında gerçekleşmesi beklenirken bu artış maaşların yanı sıra ek ödemeleri de canlandıracak. Yaklaşık 6.5 milyon memur ve memur emeklisine Ocak’ta çifte zam uygulanacak.

Memurların maaşlarının yanı sıra aile yardımı, toplu sözleşme ikramiyesi, öğretim yılına hazırlık ödeneği gibi pek çok ek ödemesine de katsayı artışı ortaya çıkacak. 1’inci dereceye gelen tüm kamu görevlilerinin 3600 göstergeden yararlanmasının yolu da açılacak.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir