Öğrenci

Başarılı Tüm Öğrencilere 6.841 TL Para Yardımı! Üstelik Senede İki Kez

Milyonlarca öğrenci için Başarı Teşvik Programı adı altında hayata geçirilen projede asgari ücretin %60’ı kadar başarılı öğrencilere para yardımı yapılacak. Başarı Teşvik Programı’nın devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve orta öğretimdeki tüm öğrencileri kapsadığı söylendi.

Okullarda 1. Dönem ara tatilin sona ermesiyle beraber yarıyıl tatili için geri sayıma geçilirken öğrencilerde karne heyecanı da başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yönetmeliğine göre karne dağıtımı yarıyıl ve yaz tatili öncesinde yapılacak.

Başarı Teşvik Programı adı altında okullarında başarılı olan öğrencilere net asgari ücretin %60’ına kadar yılda 2 defa başarı desteği verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yayımladığı 2023-2024 iş takvimine göre; öğrenciler, 22 Ocak Pazartesi günü yarıyıl tatiline çıkacak. Yarıyıl tatili öncesinde ilk dönem karneleri dağıtılacak.

Öğrenci

Erdoğan son açıklamasında, ”Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60’ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

Buna göre sınıfında ilk 3 ve okulunda ilk 5’e girmeyi başaranlara net asgari ücretin %60’ı kadar yılda 2 defa başarı desteği sağlanmış olacak.

Başarı Teşvik Programı adı altında sağlanacak ödemelerde asgari ücret baz alınacak. 2023 yılında asgari ücret net 11.402,32 TL olarak belirlenirken başarılı öğrencilere 6.841,39 TL para yardımı yapılacak.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir