Emeklilere Bayram Ettirecek Hesaplama! Emekli Zammı Tablosu

2024 yılının ilk günlerinde milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisinin maaşlarına Türkiye İstatistik Kurumu’nun enflasyon verileri baz alınarak zam yapılacak. Emekli maaş zamları için çeşitli beklentiler kasım ayının son günlerinde konuşulurken, emeklilerin en çok merak ettiği konular arasında en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı ve maaş zamlarının hangi tarihte açıklanacağı yer alıyor. Bu çerçevede, 7500 TL olan en düşük emekli maaşı için Türkiye İstatistik Kurumu’nun enflasyon verileri ve resmi makamlardan gelen açıklamalar baz alınarak çeşitli tahminler yürütülüyor.

Emekli Zammı Hesaplaması

Türkiye İstatistik Kurumu’nun enflasyon verileri baz alınarak altı ayda bir emekli ve memur maaşlarına zam yapılıyor. Bu çerçevede, ocak ayının ilk günlerinde aralık ayı enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulacak. Enflasyon rakamlarının açıklanması neticesinde milyonlarca memur ve emekli maaş zammı netleşecek. Türkiye İstatistik Kurumu’nun enflasyon verileri emekliler ve memurlar tarafından yakından takip edilirken, güncel veriler üzerinden hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Dört aylık enflasyon oranı yüzde 29,41 olurken, önümüzdeki dönemde açıklanacak enflasyon oranları ile bu verinin artacağı tahmin ediliyor.

En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?

Dört aylık enflasyon oranı yüzde 29,41 olurken, aralık ve kasım ayı enflasyon rakamları ise henüz açıklanmadı. Aralık ayı enflasyon rakamlarının ocak ayında duyurulmasının ardından, milyonlarca memurun maaş zammı zamlı maaşları netlik kazanacak. Enflasyon verisi için bekleyiş sürerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur maaşlarının yüzde 50’ye yakın oranda atabileceğini söylemişti. Memur maaşlarına yüzde 50 zam beklentisi bulunurken, emekli maaşlarında da yüzde 50 oranında artış hayata geçebilir. Bu durumda, en düşük emekli maaşı 10.000 TL ile 11.000 TL aralığında yer alabilir.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir