O Belediyeden İşletmecilere Büyük Kıyak! 800 TL Kirayla Dükkan Kiralayacak

Enflasyon ve endişelerin artışıyla birlikte konut ile dükkanların fiyatları da katlanmıştı. Bu artışla birlikte konut ya da dükkan almak hayal olurken, artan politika faizine karşın enflasyon yavaşlamaya başladı. Böylelikle konut fiyatlarına yavaş yavaş düşüş görülmeye başlarken, bir konut kiralamak ya da dükkan işletmek isteyenler için o şehrin belediyesi büyük bir hareketlilik başlattı.

Artan taşınmaz fiyatlarına çare olsun diye Samsun’da belediyeden müjdeli haber geldi. Belediyeden konut ve dükkan kiralama müjdesi gelirken fiyatların uygunluğu büyük dikkat çekti. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan hareketlilik sayesinde aylık 800 TL’den dükkan kiralanacak. Böylelikle de Samsun halkı uygun fiyattan dükkan kiralayabilecek.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı 800 TL’ye Dükkan Kiralayacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan yeni bir duyuruda artan konut ve dükkan fiyatları nedeniyle alternatif seçenekler oluşturulduğu açıklandı. Bu kapsamda Belediye Başkanlığı tarafından kiralık dükkan ilanları yayımlandı. Yapılan duyuru kapsamında Samsun İlkadım ilçesinde Kale Mahallesi, Kurtuluş Bulvarı Caddesi’ndeki “Yabancılar Pazarı” içerisindeki dükkanlar için açık teklif usulü ihale yapılacağı açıklandı.

Samsun Kiralık Dükkan İhalesi Nasıl Olacak? İhale Hangi Tarihte Gerçekleştirilecek?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan duyuru kapsamında ihalede artırımlar aylık kira bedelleri üzerinden yapılıyor olacak. Şartnameler ise mesai saatleri içinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı/Emlak Şube Müdürlüğünden üzerinden ücretsiz bir şekilde temin ediliyor olacak.

Bir diğer yandan verilen bilgilere göre ihale 7 Aralık 2023’te, saat 15.00’da gerçekleştiriliyor olacak. İhaleler Samsun Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda 1. Katta bulunan toplantı salonunda açık teklif usulüyle gerçekleştirilecek.

Samsun Kiralık Dükken İhalesi Gerekli Belgeler Neler?

İhaleye katılmak isteyenlerin ihtiyacı olacak belgeler şöyle:

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Noter onaylı imza sirküsünün aslı
  • Adres beyannamesi

Dükkan Kiraları 800 TL’den Başlıyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılacak olan ihale kapsamında dükkanların kiraları 800 TL’den başlayacak. 9 metrekarelik dükkan için 800 TL kira istenirken, 1.100 TL ve 950 TL’ye de benzer dükkanlar kiralanıyor olacak.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir