Elektrikli Spirale Yakalanan Adamın Kopan Eli Mikrocerrahi İle Yerine Dikildi

Evinin çatısını onarmak için kullandığı elektrikli spirale yakalanan adam sol elini bileğinden kaybetti. Vatandaşın kopan eli, Kayseri Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen 4 saatlik mikrocerrahi müdahale ile başarılı bir şekilde yerine dikildi.

Kaza, 30 Ekim’de meydana geldi. İnşaat halindeki evinin çatısını onarmak için çalışan Hacı Mehmet Öz, spirali kullanırken makinenin bıçağının ani bir şekilde sol eline isabet etmesi sonucu bileğinden itibaren elini kaybetti. Ailesinin hızlı müdahalesiyle ambulansla Tokat Gaziosman Paşa Üniversitesi Hastanesi’ne götürülen Öz ve kopan eli, acil mikrocerrahi müdahale için Kayseri Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Kayseri Şehir Hastanesi’nde Doç. Dr. Ali Eray Günay ve Dr. Muhammet Melez tarafından gerçekleştirilen ameliyatla Hacı Mehmet Öz’ün kopan eli, 4 saat süren zorlu bir mikrocerrahi işlemi sonrasında başarıyla yerine dikildi. Ameliyat sonrasında sağlığına kavuşan Öz, parmaklarını oynatabilme yeteneğine de kavuştu.

Hacı Mehmet Öz, yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı: “Makinenin ağzındaki bıçak bir anda kolumu kaptı. Kopan elimi yerde gördüğümde, ‘Bu daha olmaz’ deyip kendimi teselli ettim. Elim tekrar buraya dikilmesi bir mucizeydi. Ameliyattan kalkıp elimi bileğimle birleşik görünce dünyalar benim oldu.”

El cerrahı Doç. Dr. Ali Eray Günay, ameliyat sonrasında yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 4 saatlik bir işlem sonucunda başarıya ulaştık. El bileğine giden 2 damar, 3 sinir ve parmaklara giden kasları onardık. İnşallah fazla bir kaybı olmadan hastamızın iyileşmesini bekliyoruz” dedi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir