Çocuğu Olan Annelere Ödeme Yatırıldı! PTT Şubelerinden TC Kimlikle Çekiliyor

Her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hesaplara aktarılan çocuk bileşeni desteği Kasım ayında da yattı. Aile Destek Programı kapsamında bulunan ödeme her ay düzenli olarak hesaplara aktarılan bir destek olarak öne çıkarken, çocukların ihtiyaçları için veriliyor. Program kapsamında ailelere elektrik tüketimi ve aile destek ödemesi de verilirken, Kasım ayı ödemeleri tamamlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın her ay dar gelirli hak sahiplerine ödediği destek ödemeleri, Kasım ayında da aktarıldı. Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzatma kararı aldığı ve 1 yıl süreyle uzatılan program kapsamında Aralık ayında da ödeme verileceği öğrenildi. Bu kapsamda destek dahilinde bulunan aile destek ödemesi, çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteğinin ödeneceği netleşti.

Kasım Ayı Çocuk Bileşeni Desteği Yattı! 

Aile Destek Programı dahilinde bulunan çocuk bileşeni, elektrik tüketim ve aile destek ödemesi Kasım ayında ödendi. 10 Kasım tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan paylaşımda aile destek ödemelerinin yatırıldığı duyuruldu. Bu kapsamda hanedeki kişi başına düşen gelir miktarına göre 850 TL ile 1250 TL arasında aile destek ödemesi, hanedeki kişi sayısına göre 130 TL ile 260 TL elektrik tüketim desteği ve hanedeki çocuk sayısına göre 350 TL ile 650 TL arasında çocuk bileşeni desteği verilecek.

Aralık Ayı Çocuk Bileşeni Desteği Ne Zaman Yatacak? 

Kasım ayının bitmesine kısa bir süre kalırken, gözler Aralık ayında yapılacak olan ödemelere çevrildi. Her ay dar gelirli hanelere verilen Aile Destek Programı ödemeleri Kasım ayında tamamlanırken, Aralık ayı ödemelerinin ayın kaçında başlayacağı merak konusu oldu. Annelerin PTT üzerinden kimlikleriyle çekebilecekleri çocuk bileşeni desteği, fatura karşılığı alınacak elektrik tüketim desteği ve aile destek ödemesinin Aralık ayının ortalarında hesaplara yatması bekleniyor. Henüz takvimin netleşmediği bugünlerde ödemelerin ayın 10-15’i arasında yapılacağı düşünülüyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir