Kasımda Yem Desteği Müjdesi! Belediye Resmen Duyurdu

Kasım ayının ilk günlerinden itibaren cuma günleri Tarım ve Orman Bakanlığı farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerini ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktardı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destek ödemelerini vermesinin ardından, ödemelerin ayrıntıları merak konusu olurken, bakanlık da resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden ödemelerin detaylarına ilişkin bilgilendirmede bulunuyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destek ödemelerine dair gelişmeler çiftçiler tarafından yakından takip edilirken, ülke genelindeki farklı belediyeler de çiftçilere destek olabilmek için projeler hayata geçiriyorlar. Bu çerçevede, mazot, gübre ve yem desteklerine ilişkin belediyelerin açıklamaları yakından takip ediliyor.

Tarımsal Destek Projeleri 2023

Kasım ayında da yöneticilere destek olabilmek ve maddi yüklerini hafifletebilmek için çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı da çiftçilere yem desteği sunuyor. Söz konusu desteğe ilişkin kasım ayının son günlerine doğru belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde ‘’Artan girdi maliyetlerine yetişemeyen çiftçinin imdadına yetişen Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, çiftçi üretime devam etsin diye desteklerini hız kesmeden sürdürüyor. Mersin’in 13 ilçesinde küçük üreticiyi her alanda destekleyen Büyükşehir, büyükbaş hayvancılıkla uğraşan çiftçilere de ‘mısır flake yem desteği’ne devam ediyor. ‘Destek Büyükşehir’den Üretim Çiftçiden’ sloganıyla başlatılan mısır flake yem dağıtımı projesi kapsamında Tarsuslu üreticiler yemlerine kavuşurken; Akdeniz, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir ilçelerindeki 395 büyükbaş hayvan yetiştiricisine de toplam 246 bin 400 kg mısır flake yem desteği ulaştırılacak’’ denildi.

Tarım Bakanlığı Tarımsal Destek Ödemeleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yem desteğine dair detaylar netlik kazanırken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın önümüzdeki süreçte sağlayacağı ödemeler de merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı genellikle cuma günleri tarımsal destek ödemelerini çiftçilere sağlıyor. Önümüzdeki süreçlerde ödemeler yapıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinde ve sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyuna bilgi verilecek.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir