Trafik Sigortası

Trafik Sigortası Olanlara Uyarı! Yeni Yılda Büyük Zam Geliyor

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte sigorta poliçelerine yüksek oranlarda zam beklenmekte. Poliçeler şimdiden yüksek oranda artarken deprem sebebiyle yaşanan maliyet artışı sonrası 2024 yılında çok daha yüksek oranda bir zam yapılacağı tahmin edilmekte.

6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında 100 milyar dolardan fazla zarar oluşması ve bunun yanında bu kısmın 5 milyar dolarını reasürans şirketleri üstlenmek durumunda kalmasının ardından şirketlerin yeni yılda uygulayacakları primler 2-3 katına çıkarılıyor.

Şirketler dolaylı yoldan maliyetlerinin dolar bazında bile katlandığını söylerken maliyet artışları, konut, sağlık, kasko poliçelerine bunun zam olarak yansıyacağı ve en yüksek artış ınticari ve işyeri sigortalarında olacağı vurgulandı.

Trafik Sigortaları da Artacak

Trafik sigortasında devletin uyguladığı bir üst sınır bulunmamakta. Bu sebeple de şu an için artış öngörülmeyen tek alanın trafik sigortası olmayacağı mümkün. Şirketler bu nedenle ciddi oranlarda zarara uğradıklarını söylemekte. Oradaki zararın da diğer poliçelere ek zam olarak yansıyabileceği uyarısı yapılmakta.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir