Bu Yöntemle Zengin Olunur! O İlin Derelerinde Arama Yapanlar Günde 2 Gram Altın Çıkarıyor

Düzenli olarak bir işte çalışmanın yanı sıra çeşitli yöntemlerle para kazanmak mümkün. Para kazanmak için altın aramak da sıklıkla tercih edilen bir kazanç yöntemi olurken, haftada 13 grama kadar altın kazananlar var. Zonguldak’ta, Bursa’da ve Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde altın arayanlar, çamurlu derelerde su ve toprağı eleyerek altın bulunuyorlar! Hatta öyle ki bunu meslek edinen ve her gün altın arayanlar bile var. Peki altın arama nasıl yapılır? Nerelerde altın aranız? Altın bulmak için hangi malzemelere ihtiyaç var?

Zonguldak’ta bir süredir arama yapan vatandaşlar, derelerden altın tozu çıkarıyorlar. Alaplı ve Yığılca arasındaki derelerde çamurlu suların arasında altın araması yapan vatandaşlar bazen fazla bazen az altın buluyorlar. Bazılarının meslek edindiği altın arama işlemi oldukça kârlı olmasının yanı sıra bir o kadar da maliyetsiz. Peki derelerde altın nasıl aranır? Altın aramak için neye ihtiyaç var?

Altın Nasıl Aranır?

Bilindiği üzere altın değerli bir metal ve doğada genellikle kümelenmiş halde bulunuyor. Altın arayanların genellikle eleme yöntemiyle yaptığı altın arama işlemi genellikle derelerin ve akarsuların yakınlarında yapılıyor. Derelerde bir elek ile çamurun ve suyun arasında aranan altın, bazen çok bazen de az çıkıyor. Bu nedenle de her zaman çok kazanmak mümkün olmuyor. Ancak altın kümeler halinde doğada bulunduğundan tek seferde birden fazla altın parçasına rastlamak da mümkün oluyor.

Altın Aramak İçin Hangi Malzemelere İhtiyaç Var?

Bazen metal dedektörleriyle bazen de elek ile yapılan altın aramaları aslında oldukça düşük maliyetlere sahip. Elek ve kürek ile arama yönteminde ihtiyaç duyulan malzeme son derece az. Nerede altın arayacağını bilen kişiler için son derece ulaşılabilir bir yöntem.

Bölgeyi tanımayan ya da nerede altın arayacağını bilmeyenler için ise metal dedektörü kesinlikle çok yararlı. Metal dedektörü ile bulunan bölgede elekle arama yapmak ise sonuca ulaşmayı kolaylaştıracaktır. Ancak dediğimiz gibi altın aramak hem strateji hem de şans işidir. Bölgeyi tanıyanlar her gün 2 gram bazen haftada 13-14 gram altın çıkarken, bazen de çıkaramamaktadır.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir