Bu Yiyecekleri Tüketerek Ömrünüze 8 Yıl Katabilirsiniz

İngiltere’de gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, 460 binden fazla insanın katılımıyla yürütülen çalışmada, şekerli içeceklerin ve sosis, salam gibi işlenmiş etlerin tüketimini azaltmak, aynı zamanda daha fazla fındık ve tam tahıllı ekmek gibi sağlıklı gıdaları tercih etmek, yaşam süresini artırabilir.

40 yaşındaki bir erkeğin beslenme düzeninde yapacağı değişiklikler, yaşam beklentisini neredeyse dokuz yıl uzatabilir. Yani bu değişiklikler sayesinde 74 yaşında ölmek yerine neredeyse 83 yaşına ulaşma şansını artırabilir.

Yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, en sağlıksız beslenme alışkanlıklarına sahip olan bireyler, sağlıklı bir beslenmeye geçiş yaptıklarında 40 yaşında ortalama yaşam sürelerini on yıla yakın, 70 yaşında ise beş yıldan fazla uzatabilirler.

Erken Ölümleri Önlüyor

Norveç’teki Bergen Üniversitesi’nde gerçekleştirilen araştırmanın başında bulunan Profesör Lars Thadnes, “Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, erken ölümleri, özellikle kalp krizi ve felç gibi ciddi sağlık sorunlarını önleyebilir.”

‘’Diyetlerinde çeşitlilik sağlayan bireyler, önlenebilir ölümlerin azaltılmasına yönelik hedeflere katkıda bulunabilirler. Eatwell Rehberi, tükettiğimiz besinlere daha fazla farkındalık kazanmamız için bize bir perspektif sunuyor.” şeklinde konuştu.

Eatwell Rehberi, bireylere günde beş porsiyon meyve ve sebze tüketmeyi, nişastalı ve protein açısından zengin gıdaları yeterince almayı, ayrıca yağ, tuz ve şeker içeriği yüksek gıdalardan kaçınmayı öneriyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir