Aralık Ayında Ödeme Yapılacak! 1100 TL Verilecek

Kasım ayında son olarak sosyal ve ekonomik destek ödemesi ihtiyaç sahibi ailelerde bulunan çocuklar için hak sahibi kişilerin hesaplarını aktarılmıştı. Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin yanı sıra, kasım ayının ortalarına doğru yaklaştıkça yaşlı ve engelli aylıkları, aile destek paketi ödemesi, evde bakım maaşı da verildi. Kasım ayının son günleri itibariyle, aralık ayında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımları ne zaman hesaplara aktaracağı merak ediliyor. Destek ödemelerinden faydalanan vatandaşlar da geçtiğimiz aylardaki ödeme takvimini baz alarak 2024 yılı öncesinde sağlanacak ödemelere dair tahminler yürütüyorlar.

Aralık 2023 Sosyal Yardım Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aralık ayında aile destek paketi ödemelerini hak sahibi vatandaşlara verecek. Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi aralık ayında da hane içinde kişi başına düşen aylık eline göre 850 TL’den başlayan ve 1250 TL’ye kadar yükselen ödemeler sağlanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın aile destek paketi çerçevesinde yılın son ayında hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre gerçekleştireceği ödeme tutarları şu şekilde: 

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL
450 TL üzeri – 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL
911,15 TL üzeri – 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL
1372,30 TL üzeri – 1833,45 TL’den az olanlar: 850 TL alacak

Evde Bakım Maaşı Ödemesi

Aile destek paketi ödemesinin aralık ayı ortalarına doğru yaklaşırken hesaplara aktarılması beklenirken, farklı sosyal yardımlara ilişkin de araştırmalar yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ayın ortalarında 5097 TL tutarındaki evde bakım maaşını yüz binlerce kişiye iletiyor. Bu çerçevede, 15 Aralık civarında 5097 TL tutarındaki evde bakım maaşı ödemesi verilebilir. Aralık ayında da aile destek paketi, evde bakım maaşı, çocuk bileşeni desteği, elektrik tüketim desteği gibi sosyal yardımlar hak sahibi kişilere verildikçe bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru metinleri yayınlayacak.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir