Aile Destek Parası

Aile Destek Parası Alanlara 550 TL Prim! Hemen e-Devlet’e Bakın

Ülkemizde çocuklu ailelere yönelik devlet destekleri devam etmekte. “Çocuk Destek Bileşeni” programı sayesinde hanelerde bulunan çocuk sayısına göre ailelere aylık destek sağlanmakta.

Türkiye’de sosyal yardımlardan faydalanan ailelerdeki çocuklara yönelik olarak verilen “Çocuk Destek Bileşeni” adı altında yeni bir destek programına start verildi. Bu program sayesinde hane halkındaki çocuk sayısına göre ailelere aylık 350 TL ile 650 TL arasında bir destek sağlanmaktadır.

Çocuk Destek Bileşeni, ailelerin çocuklarına yönelik mali yüklerini hafifletmeyi amaçlayan bir sosyal yardım projesi olarak dikkat çekmektedir. Bu program kapsamında belirlenen destek miktarları ise aşağıdaki şekildedir:

1-2 çocuklu hanelere: 350 TL
3 çocuklu hanelere: 450 TL
4 çocuklu hanelere: 550 TL
5 ve daha fazla çocuklu hanelere: 650 TL

Aile Destek Parası

Bu destek için başvurular Türkiye Aile Destek Programı kapsamında gerçekleştirilmektedir. Ancak, destekten yararlanmak içinde bazı şartları yerine getirmek gerekmektedir. Başvuru yapabilmek için hanedeki kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin 1/3’ü yani 1.833,45 TL’nin altında olması lazımdır.

Çocuk Destek Bileşeni, ailelerin ve özellikle çocukların yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefleyen bir adım olarak bilinirken sosyal yardımların genel anlamda toplumun refahını artırmak adına önemli bir rol oynadığı lanse edilmektedir.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir