Öğretmen İkramiye

Öğretmenlere 1 Maaş İkramiye Geliyor! Teklif Sonunda Meclis’e Geldi

Emeklilere Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle verilen 5 bin lira ikramiyenin hemen ardından 24 Kasım’da da öğretmenlere 1 maaş ikramiye verileceği iddia edildi. Milli Eğitim Bakanı Tekin ise bu konuda açıklamalarda bulundu.

24 Kasım’da öğretmenlere 1 maaş ikramiye teklifi sonunda Meclis’e geldi. CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, öğretmenlere 1 maaş tutarında ikramiye verilmesini içeren yasa teklifini TBMM Başkanlığına sunmasından sonra öğretmenler müjdeli haberi beklemeye başladı.

Çalışmayan emeklilere Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle 5 bin TL ikramiye verilmişti. Kanun teklifinde 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, öğretmenlere 1 maaş tutarında ikramiye verilmesi amaçlanmaktadır.

Öğretmen İkramiye

Konu hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin “Biz kendi politikalarımızı kendimiz belirliyoruz. Öyle bir şey olursa bunu Cumhurbaşkanımız ile Maliye Bakanımız duyurur. Biz öğretmen arkadaşlarımızın özlük hakları ile ilgili bütçe sınırları çerçevesinde yapabileceğimiz her şeyi yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Çalışmayan emeklilere 11-12-13 Kasım’da ikramiye ödemeleri gerçekleştirildi. Ödemeler, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların ödeme günlerine göre değişiklik gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli ikramiyeleri için “Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Bütçemize maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak.” ifadelerine yer vermişti.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir