Ağaç Başına 450 TL Destek! Tarım Bakanlığı Açıkladı

Beş farklı alt başlıktan oluşan kasım ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi dün itibariyle ülke genelindeki üreticilerin hesaplarına aktarıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destek ödemelerini sağlamasının ardından, çeşitli ödemelere ilişkin araştırmalar hız kazandı. Bu çerçevede, bakanlığın önceki günlerde resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı bilgilendirme metni ile bitki karantinası tazminatı desteklerinin ayrıntıları belli oldu. Üreticiler de destek ödemelerine dair araştırmalar gerçekleştiriyorlar.

Tarım Bakanlığı Destek Ödemeleri

Bitki karantinası tazminatı destekleri tebliğinin Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından, Tarım ve Orman Bakanlığı kasım ayının ortalarına doğru desteğin detaylarına ilişkin resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile bilgilendirmede bulundu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu tebliğ 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek. Bitki karantinası tazminatı desteği kapsamında taş çekirdekli meyvelerde şarka virüsü için üç yıllık karantina süresinde ağaç başına toplam 450 TL destekleme ödemesi yapılacak. Desteğe ilişkin bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirme metninde:

 

‘’Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Bitki Karantinası Tazminatı Desteklemesine Dair Tebliğ, 10 Kasım 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. 1 Ocak 2024 itibariyle yürürlüğe girecek tebliğe göre, bitki karantinası tazminat desteği kapsamında aynı alan için bir kereye mahsus olmak üzere, fındıkta turunçgil uzun antenli böceği için 4 yıllık karantina süresinde dekar başına toplam 16 bin lira, taş çekirdekli meyvelerde şarka virüsü için 3 yıllık karantina süresinde ağaç başına toplam 450 lira destekleme ödemesinde bulunulacak. Üretim alanında turunçgil uzun antenli böceği veya şarka virüsü tespit edilen üreticiler, 23 Şubat 2024’e kadar dilekçeyle Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarının bulunduğu Tarım ve Orman Bakanlığı il veya ilçe müdürlüğüne başvuracak’’ denildi.

Kasım Ayı Tarımsal Destek Ödemeleri

Kasım ayı boyunca üç farklı tarımsal destek ödemesi çiftçilerin hesaplarına aktarılırken, ilerleyen süreçlerde yeni ödemelerin yapılacağı düşünülüyor. Bakanlık tarımsal destekleri çiftçilere ilettikçe resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunacak.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir