Maaş

65 Yaş Aylığı ile Evde Bakım Maaşlarına Rekor Zam! 2024 Zamlarla Geliyor

Ocak ayında emekli ve asgari ücret zamları ile birlikte evde bakım maaşı, dul ve yetim aylığı, engelli aylığı gibi sosyal destek ödemelerinde de artışa gidilecek. Bu ödemelerde öncelik ise yaşam maliyetleri ve enflasyon rakamları olacak.

Dul ve yetim ile 65 yaş, Aile Destek, Engelli, Evde Bakım gibi sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar 2024 zammını bekliyor. Yeni yılda ihtiyacı olan vatandaşlara yapılacak olan yardımların 497 milyar lirayı bulması bekleniyor.

İhtiyaç sahiplerine sosyal destek ile maddi yardımlar sürerken 65 yaş aylığı, evde bakım, engelli maaşı, çocuk ve aile destek gibi çok sayıda programla ailelere para yardımları yapılıyor.

2024 yılı bütçesinde sosyal yardımlar için 497 milyar lira gibi bir rakam ayrılacak. Bunun 64.1 milyar lirasını 65 yaş üstü yaşlılar, engelliler ve yakınlarına bağlanan aylıklar, 56.2 milyar lirasını evde bakım desteği, 32 milyar lirasını aile destek programı kapsamında verilen destekler oluşturacak.

Sosyal yardımların bazılarındaki artış memur maaş katsayısına göre değişmekte. Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında memur maaş katsayısında yaşanan artışla beraber yaşlılara, engellilere, hastalara, çocuklara yönelik birçok destekte bundan nasibini almakta.

65 yaş aylığı alanlara 2 bin 348 lira aylık ödeme gerçekleştirilirken bu tutar tahminlere göre Ocak ayında 3 bin 509 veya 3 bin 573 liraya kadar çıkacak. Bakıma muhtaç olan yaşlılar ve engelliler için sağlanan 5 bin 97 lira tutarındaki evde bakım desteği de Ocak ayında 7 bin 619 veya 7 bin 758 lira seviyelerinde olması beklenmekte.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir