2023 Yılı Son Aile Destek Ödemesi! Aralık Ayı Aile Destek Programı Ödemeleri

2023 yılının son ayına girmemize bir haftadan çok daha kısa bir süre kalırken, Aralık ayında Aile Destek Programı ödemeleri ödenecek. Ödemelerin yapılmasına kısa bir süre kala gözler ödemelerin tarihine çevrilirken, hangi alt başlıkta ne kadar ödeme yapılacağı netleşti. Bu kapsamda Aralık ayında da aile destek ödemesi, elektrik tüketim desteği ve çocuk bileşeni desteği verileceği öğrenilirken, ödemelerin tutarları merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Haziran ayında yaptığı açıklama doğrultusunda Temmuz ayında bitirilmesi beklenen Aile Destek Programı ödemelerinin uzatılmasına karar verildi. Böylelikle Aralık ayında da ödemelerin yapılacağı netleşirken, dar gelirli hanelerin kaç TL ödeme alacağı öğrenildi. Peki, Aralık ayı aile destek ödemesi ne zaman yatacak? Aralık 2023 Aile Destek Programı tarihi…

Kasım Ayı Aile Destek Programı Ödemeleri Yattı! 

Aile Destek Programı ödemeleri 10 Kasım 2023 tarihinde hesaplara aktarılırken, toplamda 4.1 milyar liralık ödeme tamamlandı. Ödemeler kapsamında hanedeki çocuk sayısına göre 350 TL ile 650 TL arasında çocuk bileşeni desteği, hanedeki kişi sayısına göre 130 TL ile 260 TL arasında elektrik tüketim desteği ve hanedeki kişi başına düşen gelire göre de 850 TL ile 1250 TL arasında aile destek ödemesi aktarıldı. Böylelikle Kasım ayında da dar gelirli ailelere destek olunurken, ailelerin hem çocukları hem de hane ihtiyaçları unutulmadı.

Aralık Ayı Aile Destek Ödemesi Ne Zaman Hesaplara Aktarılacak? 

Kasım ayında yapılan ödemelerin ardından artık gözler Aralık ayı ödemelerine çevrildi. Bir süredir devam eden program kapsamında 52 milyar liradan fazla destek ödemesi yapılırken, Kasım ayı ödemeleri tamamlandı. Vatandaşlar 10 Kasım tarihinde Kasım ayı ödemelerini alırken, artık Aralık ayı ödemelerine sayılı gün kaldı. Aralık ayında aile destek ödemesi, çocuk bileşeni ve elektrik tüketim desteği kapsamında verilecek olan 2160 TL için tarih henüz netleşmedi. Ancak genellikle her ayın 10-15’i arasında yatırıldığından, 10-15 Aralık 2023 tarihleri arasında ödemelerin hesaplara aktarılması bekleniyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir