Yumurta Haşlarken Suya Tuzla Birlikte Bunu Ekleyin! Hem Çatlamayacak Hem Tekte Soyulacak

Yumurta, şüphesiz en kolay ulaşılabilir protein ürünlerinden biridir. Her dönem tüketilmesi gereken bu değerli protein, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir. Yaşlı, genç çocuk fark etmeksizin her gün en az 1 adet yumurta tüketimi son derece önemlidir. İçerdiğini sayısız yararlı vitamin, mineral, yüksek protein ağırlığı ve daha birçok faydasıyla birlikte yumurta, son derece lezzetli de bir besindir.

Her gün en az 1 adet tüketilmesi gerektiği söylenen yumurta, farklı pişirme seçeneklerine de sahiptir. Her biri birbirinden farklı ve lezzetli tariflerle yumurtanın tüketimi son derece kolaydır. Yüksek protein içeriği ise özellikle gelişme çağındaki çocuklar için büyük bir öneme sahiptir. Haşlama, rafadan, sahanda, poşe, yağda, omlet, çırpılmış ve daha birçok varyasyonuyla yumurta, son derece lezzetli tariflere de sahiptir.

Yumurtayı Haşlama Sevenler! Suya 1 Adet Bundan Ekleyin

Yumurta farklı tariflerle yapıp, çeşitli baharat ve çeşnilerle birlikte zenginleştirebileceğimiz bir üründür. Her gün mutlaka bir adet yememiz gereken yumurtanın en kolay tariflerinden birisi haşlama yöntemidir. Ancak haşlama yumurtada bazen yumurta çatlar ve istediğimiz pişirme derecesinin dışında pişer. Hatta öyle ki çatlayan yumurtanın içine su gireceğinden tadı da değişir. Peki bu nasıl önlenir?

Özellikle gelişme çağındaki çocukların her gün mutlaka 1 adet tüketmesi gereken yumurtanın haşlaması bir hayli lezzetlidir. Yumurtayı haşlarken oluşabilecek küçük problemler ise tadını değiştirir. Bu nedenle yumurta haşlarken kabuğunun çatlamaması ve haşladıktan sonra kolay soyulabilmesi için çeşitli püf noktalar bulunur.

Bunlardan ilki, yumurtanın suyuna kürdan eklemektir. Haşlama suyuna koyduğunuz yumurtaların yanına bir adet kürdan eklerseniz, hem yumurtalar çatlamadan pişer hem de kabukları haşlandıktan sonra kolayca soyulur.

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

Haşlanmış, yağda, omlet, poşe, çırpılmış ve diğer farklı tarifleriyle birlikte yumurta, her an son derece faydalı bir besindir. İçerdiği yüksek protein sayesinde özellikle gelişme çağındaki çocukların büyümesine büyük katkı sunar. Aynı zamanda vitamin ve mineralleri de içerir. Kas gelişimini destekler ve beyin fonksiyonlarını korur. Karaciğer yağlanmasını azaltarak vücutta çeşitli düzenlemeler yapar.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir