Üzüm

Üzüm Meyvesi Gözlere İyi Geliyor! Havuç Kadar Çok Faydalı

Üzüm artık neredeyse havucun tahtını sallamaktadır. Yeni bir araştırmaya göre üzüm meyvesinin, uzun zamandır görmeyi arttırıcı etkileri sayesinde havuç kadar gözlerinize iyi geldiği söylenmektedir.

Singapur Ulusal Üniversitesi’nden bazı araştırmacılar 4 ay süresince günde sadece bir-iki avuç dolusu üzüm yemenin göz sağlığı bakımından oldukça önemli olduğunun kanısına vardılar. Uzmanlara göre bu işin sırrının gözlerdeki dejenerasyonun çoğunun oksidatif strese bağlı olması ve üzümlerin antioksidan açısından yüksek olması gerçeğinde yattığının altını çizdi.

Üzüm

Üzüm tüketenlerde maküler pigment optik yoğunluğunda (MPOD), plazma antioksidan kapasitesinde ve toplam fenolik içerikte plaseboyla karşılaştırıldığında önemli bir artışa rastlandı. Bununda göz sağlığı açısından büyük bir adım olarak kabul edildiği belirtildi.

Üzüm tüketmeyenlerde ise, zararlı oküler ileri glikasyon son ürünlerinde (AGE) önemli bir artışa rastlandı.

Dr. Jung Eun Kim ise yapılan çalışmalarda üzüm tüketiminin insanlarda göz sağlığını yararlı bir şekilde etkilediğini söylerken özellikle yaşlanan nüfus göz önüne alındığında bu durumun çok heyecan verici olduğundan bahsetti.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir