Uzmanlar Covid-19 Belirtilerine Dikkat Edilmesi Konusunda Uyardı

Covid-19 virüsünün son varyantı, uzmanları endişelendiriyor ve hızla yayılma potansiyeli taşıyor. İşte bu yeni varyantın belirtileri ve uzmanların önerileri…

Corona virüsü, üç yıl önce ortaya çıktığından bu yana birçok aşı ve önlemle kontrol altına alınmaya çalışılsa da hala yeni varyantlar ortaya çıkabiliyor. Bu seferki varyantın, Omicron’un torunu olduğu düşünülüyor.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) verilerine göre HV.1 varyantı ABD’de hızla yayılarak en baskın tür haline geldi. Bu varyantın, Eris (EG.5) olarak adlandırılan diğer bir varyantla birlikte vakaların büyük bir kısmını oluşturduğu belirtiliyor. Mayo Clinic’in viroloji direktörü Matthew Binnicker, bu yeni varyantların Omicron ile benzerlik gösterdiğini ve insanlar arasında daha etkili bir şekilde yayılabildiğini belirtti.

Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi’nde bulaşıcı hastalıklar profesörü Dr. William Schaffner, HV.1 varyantının oldukça bulaşıcı olduğunu vurgulayarak “HV.1’i neredeyse Omicron’un torunu olarak düşünebilirsiniz. Tüm Omicron ailesinin özelliklerinden biri de son derece bulaşıcı olmaları”

Aşı ve Önlem Almak Şart

Dr. Binnicker, ciddi enfeksiyonlardan korunmak için COVID-19’a karşı aşı olmanın önemini vurguladı. Ancak sonbaharda aşı takviyelerinin düşük olduğunu belirtti. Yapılan bir araştırmaya göre Amerikalıların sadece yüzde 7’sinin aşı yaptırdığı ortaya çıktı. Binnicker, bu oranın yetersiz olduğunu ve daha yüksek bir aşı yüzdesine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Ayrıca halkın maske takma ve ellerini düzenli olarak yıkama alışkanlıklarını sürdürmesi gerektiğini belirtti.

YENİ VARYANTIN BELİRTİLERİ: DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 8 İŞARET!

1. Boğaz ağrısı
2. Tıkanıklık veya tıkanıklık
3. Burun akması
4. Öksürük
5. Tükenmişlik
6. Baş ağrısı
7. Kas ağrıları
8. Ateş veya titreme

Sağlık yetkilileri, bu belirtilere dikkat edilmesi ve hızlı bir şekilde tedavi için sağlık kuruluşlarına başvurulması konusunda halkı uyarıyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir