Sağlık Bakanı Şehir Hastanelerinin Sahipliği İle İlgili Açıklama Yaptı

Bakan Koca, konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını rahmetle anarak başladı ve yapılan görüşmelerin zorluğunu vurgulayarak, doğruların tespit edilmesi ve buna göre kararlar almanın önemine dikkat çekti.

Koca, şehir hastanelerinin tıbbi hizmetlerinin hiçbir yüklenici firmaya verilmediğini belirtti. Fizik Tedavi hastanesi gibi bazı özel hizmetlerin işletmeye verildiğini ancak sözleşmede bu konuların yer almadığını ifade etti. Bakan, ” Geç açılma durumları göz önünde bulunarak, birtakım başka yapma gereken sorumlulukları yerine getirmelerini de gözeterek, 25 yıllık sözleşme sürelerini kesmediğimiz bir şehir hastanesi olmadı. Yeni açılan İzmir Şehir Hastanesi’nde 25 yıldan 10 yıl 3 ay kesildi” dedi.

Devir Süreleri ve Devletin Sahipliği: “15-16 Yıl Sonra Hepsini Devletimizin Olacak”

Bakan Koca, İzmir, İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura, Kocaeli, Etlik, ve Bilkent şehir hastanelerinin devir sürelerini açıkladı. İzmir Şehir Hastanesi için 14 yıl 8 ay ücret ödeneceğini ve 15 yıl sonra devletin olacağını belirtirken diğer hastaneler için de benzer süreleri paylaştı. Koca, “15-16 yıl sonra bütün yeni açılan şehir hastaneleri dahil olmak üzere hastanelerin hepsi bu devletin” ifadelerini kullandı.

Düzenlemeler ve Toplam Muayene Sayıları: “Yan Dallara Cazip Şartlar Oluşturulacak”

Bakan Koca, Meclis’ten geçen kanun ile taban ücreti belirlediklerini ve dövizdeki dalgalanmaları minimize etmek amacıyla tavan ücret uygulamasını hayata geçirdiklerini söyledi. Ayrıca yan dallarda yaşanan doluluk sorununu ele alarak, mecburi hizmette yapılan düzenlemeleri ve mali farklılıkları paylaştı. Yan dallarda cazip şartlar oluşturmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Sağlık Bakanı, geçen yıla göre toplam muayene sayısındaki artışı yüzde 20 olarak paylaşarak, şehir hastanelerinin devletin kontrolünde olduğunu vurguladı. Yan dallarla ilgili yaşanan doluluk sorununun önümüzdeki dönemde çözüme kavuşacağını belirten Koca, sağlık hizmetlerindeki kalitenin devam edeceğini ve şehir hastanelerinin devletin güvencesinde olduğunu ifade etti.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir