Saç Dökülmesi Yaşayanlar O Besinleri Hayatından Çıkarıp Haftada 1 Kez Bu Kürü Uygulasın!

Kadın ya da erkek fark etmeksizin saç, görünümdeki en önemli noktalardan biridir. Görünüşümüzün bir tamamlayıcısı olan ve özellikle kadınlarda adeta gösterişli bir aksesuar görevi gören saçlar, zamanla yıpranır ya da belli zaman aralıklarında dökülür. Saç dökülmesi, günlük belli bir miktarı aşmadıkça normal kabul edilirken bazı durumlarda aşırıdır.

Çağımızın en büyük kozmetik sorunlarından biri olan saç dökülmesinin birden fazla nedeni vardır. Stres, yanlış beslenme, az su tüketimi, mevsim değişiklikleri, çevre kirliliği ve yanlış uygulamalar saçların dökülmesindeki en önemli etmenlerdir. Çeşitli çözümlerin bulunduğu saç dökülmesine karşı tedavide bazı besinler oldukça etkilidir. Bazı besinler ise saç dökülmesini tetikler. Peki bu besinler hangileridir? Hangi besinler saç dökülmesini tetikler? Hangi besinler saçı korur ve güçlendirir?

Saç Dökülmesi Yaşayanlar Hangi Besinleri Tüketmeli?

Çağımızın büyük problemlerinden biri olan saç dökülmesi, bazen strese bazen de çevresel faktörlere bağlıdır. Saç kökleri vitamin ve yağlarla beslendiğinden, aslında tüketilen yiyeceklere dikkat etmek, saçları korumak adına yapılabilecek en iyi önlemdir.

Saçlar, bakımı ve düzenli beslenmeyi sever. Saç ve beslenme arasında büyük bir bağ bulunurken, iyi beslenen kişilerin saçları çok daha sağlıklı ve sıktır. Saç dökülmesi, genellikle vücudun vitaminsiz kalmasına bağlıdır. Yani, iyi beslenme, dökülmeyen saçların sırrıdır.

Yapılan araştırmaların da ortaya koyduğu üzere saç dökülmesini önlemek için Omega-3, demir ve vitamin bakımından zengin gıdalar tüketilmelidir. Omega-3 içeren balıklar, özellikle tuna, orkinos, somon ve ringa balıkları aynı zamanda D vitamini de barındırır. Bu nedenle de saça en iyi gelen besinler arasında yer alır. Uzmanların da söylediği gibi haftada en az 2 porsiyon balık tüketmek, saçların sağlıklı bir şekilde uzamasında da etkili olacaktır.

Protein açısından zengin ve kolay ulaşılan besinlerden biri olan yumurta, içerdiği biyotin, protein, multivitamin ve çinko gibi çeşitli faydalarla saçların sağlığını geri kazandırır. Yumurtanın yanı sıra meyve tüketimi ve çeşitli yeşilliklerin düzenli olarak tüketimi de saç sağlığını koruma konusunda kilit önem taşır.

Saç Dökülmesini Tetikleyen Yiyecekler Hangileridir?

Saç dökülmesi yukarıda da bahsettiğimiz üzere mevsim, çevresel faktörler, kullanılan saç ürünleri ve saça verilen şekillere bağlı olarak dökülür. Günde ortalama 50-100 tel arası saç dökülmesi normal kabul edilirken, daha fazlası saç dökülmesinin o kişi için bir sağlık problemi olduğunu ortaya koyar.

Çevresel ve diğer faktörlerin yanı sıra beslenmeyle doğrudan ilişkili olan saçların dökülmesini tetikleyen yiyecekler ise şöyledir:

  • Beyaz-rafine şeker ve bu şekeri içeren yiyecek – içecekler
  • Rafine karbonhidratlar
  • Karbonat içeren içecekler
  • Alkol
  • Tütün ürünleri

Saç Dökülmesine Zeytinyağı Kürü! 

Saç dökülmesi yaşayanlar E vitamini bakımından zengin olan zeytinyağı ile bir kür hazırlayabilirler. Saçları dökülen herkes, sinameki isimli otlu zeytinyağlı bakım kürünü saçlarına uygulayabilirler. Bu kürü hazırlamak için ihtiyacınız olan ürünler şöyledir:

  • Zeytinyağı
  • C vitamini ampulü (eczanelerde bulabilirsiniz)
  • Sinameki otu (aktarlarda bulabilirsiniz)

1 bardak suyu (200 ml) kaynatın. Kaynayan suyun altını kapattıktan sonra içine bir tutam sinameki otunu ekleyin. 5 dakika kadar demledikten sonra sinameki otlarını suyun içinden alıp, soğumaya bırakın. Bu noktada buz gibi olmasına gerek yok. Ancak sıcak olmamalı ve saç derisine ılık bir şekilde temas etmesi önemli. Ilıyan sinameki çayınıza saç uzunluğunuza göre (orta boy saçlarda 4 yemek kaşığı kadar yetecektir) zeytinyağını ekleyin. Daha sonra 1 adet C vitamini ampulünü kırarak karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışım yağ ve su yapısı nedeniyle homojen olmayacaktır. Tüm saça karışımı yedirdikten ve mesaj yaparak uyguladıktan sonra en az 1 saat, en fazla da 5 saat olmak üzere bekleyin. Daha sonra tuz ve benzeri saçı etkileyecek zararlı içerikleri bulunmayan bir şampuan ile saçlarınızı durulayın.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir