SABİM Toplu Sözleşmeye Tepki Gösterdi

SABİM toplantısında konuşan Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Kemal Noyan 1, 2 ve 3’üncü basamak sağlık ve sosyal hizmet toplu sözleşmelerinin başladığı 1 Ağustos’ta mali ve özlük haklarını talep ettiklerini ancak bu taleplerin karşılanmadığını söyledi. Memur ve emekli maaşlarına yapılan ücret artışlarının Maliye Bakanlığı tarafından enflasyonun nedeni olarak gösterilmesini eleştiren Noyan, bu durumun kamu çalışanlarını yoksulluğa mahkum ettiğini belirtti. Noyan, “Bizler bu sefalet dayatmasını kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz” dedi.

Sağlık çalışanlarının da haklarını savunan Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) Başkanı Yunus Şimşek, 7’nci Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nin memurları hayal kırıklığına uğrattığını ifade ederek tahmini enflasyonun altında kalan ücret artışlarını eleştirdi.

Şimşek, devlet memurlarının yoksul olamayacağını vurgulayarak, özlük haklarındaki güvencesiz istihdam modelleri ve sağlıkta şiddet vakalarının çalışma hayatını ve sağlık hizmetini olumsuz etkilediğine dikkat çekti. HEP-SEN olarak çağrıda bulunan Şimşek, devlet memurlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesini ve daha kaliteli sağlık hizmeti sunmalarını sağlayacak şartların oluşturulmasını istedi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir